Desierto – Az ördög országútja (2015)

Hirdetés

Habár elég sokat kellett várnunk arra, hogy Magyarországra is megérkezzen a Desierto című film, mégsem marad ki a szórásból. A főszerepben Jeffrey Dean Morgan vadászik a határsértőkre.

Magyar cím:  Desierto – Az ördög országútja
Eredeti cím: Desierto
Műfaj: dráma, thriller
Mozipremier (USA): 2017. október 14.
Mozipremier (Magyar): 2017. április 20.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jonás Cuarón
Forgatókönyvírók: Jonás Cuarón, Mateo Garcia
Filmstúdió: Esperanto Kino, Itaca Films, CG Cinéma

A Desierto – Az ördög országútja története:

Moises (Gael García Bernal) a jobb életben reménykedik. A családja után szeretne menni az Egyesült Államokba. Hivatalosan ezt nem tudja megtenni, így embercsempészekre bízza magát. Az összeverbuvált és reményekkel teli férfiaknak és nőknek a mexikói határon kell átsurrannia. A dolog azonban egyáltalán nem veszélytelen, ráadásul nem is a törvénnyel, a börtönnel és a visszatoloncolással kell szembe néznie hőseiknek. Ez volna a jobbik helyzet. A rosszabbik viszont Sam (Jeffrey Dean Morgan), az önjelölt kiskirály, aki távcsöves puskájával osztja az igazságot. A férfi szörnyű, rasszista indulatok fűtik és úgy hiszi, hogy csakis golyókkal lehet megállítani a bevándorlókat.

A sivatagban szörnyű macska-egér játék kezdődik.

A filmről készült írásunkat itt találod.

Szereplők:

Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo, Diego Catano, Marco Pérez, David Peralta Arreola, Óscar Flores Guerrero, Erik Vázquez, Lew Temple, Aquielo De Jesús Calihua, Dionicio Roberto Avilés García, Víctor Alfonso Zárate Mendoza, Claudia Angélica Amador Castellanos, Francisco Jhonnathan Toscano Usnaya, Dolores Micaela Guzmán Méndez

A Desierto – Az ördög országútja képek:

A Desierto – Az ördög országútja magyar feliratos előzetes:

Érdekességek:

A Desierto mindegyes jelenetét a szabadban forgatták.

A rendező Jonas Cuarón neve ismerősen csenghet. A fiatalember édesapja ugyanis Alfonso Cuarón, aki a Gravitáció című filmet is készítette. Annak munkálaton fia is a segítségére volt.

A desierto spanyol szó. Talán nem is lepődsz meg a jelentésén: sivatag.

A film világpremierje még 2015-ben volt. Szeptemberben a Torontóban rendezett nemzetközi filmfesztiválon láthatta a közönség. A Desierto ott a nemzetközi kritikusok díját is elnyerte.

A filmben két olyan színész is feltűnik, akik a The Walking Dead című sorozatban is szerepet kaptak. Jeffrey Dean Morgan arca hamarabb beugorhat. Ott is hasonlóan vehemens karaktert alakít. Lew Temple talán hirtelenjében már nem biztos, hogy ismerős. A sorozat egy korábbi évadában volt ott, amikor főhőseink egy börtönben kerestek menedéket. Az Axel nevű bentlakó rabot alakította.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE