Durván felkavaró jelenet maradt ki az Azból

A Stephen King-féle legújabb Az feldolgozás semmilyen szempontból nem volt gyerekded film, azonban van egy végül el nem készült jelenet, ami vélhetően mindenkinél kiverte volna a biztosítékot.

Arról már írtam a múltkor, hogy amíg Carl Fukunaga rendező ült az Az direktori székében, meglehetősen durva film volt a terv. A stúdió ezt nem is merte bevállalni és inkább Andy Muschietti kezébe került a rendezés, aki ugyan nem gyerekbarát filmet hozott össze, de sokat kozmetikázott a dolgokon.

Mondjuk úgy tudni, hogy még az általa készített forgatókönyv is tartalmazott meredek részeket, erről a Pennywise-t alakító Bill Skarsgard egy interjúban már beszélt is korábban. Annyit mondott el, hogy egy visszatekintős rész lett volna, amiben még nem is igazán bohóc, hanem saját magára hasonlított volna és amolyan háttértörténet lett volna a karakternek. A jelenetet azonban nem is vették végül fel, ám most úgy tűnik, hogy az írott változat azért mégis csak kiszivárgott.

Eszerint Pennywise egy csecsemőt evett volna meg a szóban forgó el nem készült jelenetben.

A nő reszket, nem akarja elengedni a babát. A háta mögött kinyílik az ajtó, egy hat éves kisfiút látunk, aki annyit kérdez:
– Anya?
– NEM! Kifelé! MOST! – jön a válasz, a kisfiú pedig megijed az anyjától és elfut.
A nő visszafordul Pennywise felé, homlokon csókolja kisbabáját majd leteszi és ennyit mond:
– Sajnálom, nagyon sajnálom.
A nő elfordul a csecsemőtől, a fény viszont halványan megvilágítja az arcát. A háttérben Pennywise odalép a babához és elkezdi megenni. A sírás egyszer csak abba marad. A nő arc eközben változik. A félelemből tagadásba, bánatba, majd elfogadásba fordul és csak üres tekintettel bámul maga elé.

Na, igen. Valahol azért nem csodáljuk, hogy ez a jelenet végül mégsem készült el. Persze nem kizárt, hogy a folytatásban még jobban megismerhetjük Pennywise eredetét és ott esetleg valamilyen formában előkerülnek ezek a képsorok.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
  • Ádám Török

    Dobta volna a film hangulatát, az egyszer biztos. Nem értem ,hogy egy horrorban miért kell finomkodni. Jó, oké, nem szólhat minden az agyatlan belezésről, cincálásról, de szerintem az AZ esetében ez egyáltalán nem billentette volna ki a mérleg nyelvét negatív irányba, ha ezt a jelenetet megvalósítják. Magam részéről pont az ilyen és ehhez hasonló képsorokat hiányoltam a filmből. Nagyon jól bekezd a Georgie-s jelenettel a film, aztán sajnos a vérengzés itt abba is marad. Szerintem 1-2 ilyen és ehhez hasonló jelenet bőven elfért volna a filmben, nem hiszem, hogy sok horrorrajongó negatív véleménnyel lett volna evégett a film iránt. Hisz gondoljunk csak bele, azért a könyv is tol jó pár ilyen részletesen leírt jelenetet, ahol kisgyerekek haláltusáját olvashatjuk olyan részletezően, amit még egy film sem tud visszaadni. Gondolok itt Eddie Corcoran haláltusájára, amit kb. borzongva olvastam végig, hisz annyira beleéltem magamat a kissrác helyzetébe. Tehát, ha már csak ebből indulok ki, hogy a könyv mit ad és a film mit nyújtott, szerintem nyugodtan lehettek volna bátrabbak a filmkészítők. Akiknek ez meg nem tetszik, azok meg ne nézzenek horrort, ha ilyesmin fennakadnak.

  • Alex Buckó

    Bőven elfért volna benne. Egy horrorban igenis kellenek az ilyen jelenetek, ezért veszik a jegyet az emberek… Sajnos a készítők nem számolnak azzal, hogy a nézők ingerküszöbe évről évre magasabb. Ami pár évvel ezelőtt kiverte volna a biztosítékot, az mára elengedhetetlen kell, hogy legyen.

CLOSE
CLOSE