Egy szent szarvas meggyilkolása (2017)

Hirdetés

A homár és a Kutyafog rendezőjének új filmjében Nicole Kidman kapta a főszerepet. Egy zseniális történet és remek alakítások születtek végeredményül. Ez az Egy szent szarvas meggyilkolása.

Film adatlap: „Egy szent szarvas meggyilkolása”

 

Magyar cím: Egy szent szarvas meggyilkolása
Eredeti cím: The Killing of a Sacred Deer
Műfaj: dráma, horror, misztikus
Mozipremier (USA): 2017. november 3.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Yorgos Lanthimos
Forgatókönyvírók: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Filmstúdió: Element Pictures, A24, Film4

A film története:

Steven Murphy (Colin Farrell) egy zseniális sebész, a felesége, Anna (Nicole Kidman) pedig szintén orvosként dolgozik. A pár életébe egy fiatal srác férkőzik be. Egy bizarr családi kötelék alakul ki, amelynek következményei katasztrofálisak lesznek.

Szereplők:

Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Colin Farrell, Raffey Cassidy, Bill Camp, Barry Keoghan, Sunny Suljic, Megan Chelf Fisher, Anita Farmer Bergman, Rachael Mcadams, Lea Hutton Beasmore, Jerry Pope, Dylan Keith Adams, Michelle Poole, Laura Dejean

Előzetes, jelenetek, szpotok:

 

 

Képek:

Érdekességek:

Yorgos Lanthimos filmjét a Cannes-ban rendezett filmes fesztiválon mutatták be. A direktor számára egyáltalán nem ismeretlen a terep, hiszen A homár című alkotását is ezen a fesztiválon mutatták be. Akkor a zsűri nagydíját sikerült elnyernie a direktornak.

A film forgatásai 2016 augusztusában kezdődtek meg az Egyesült Államokban.

Colin Farrell nem először dolgozhatott együtt Yorgos Lanthimos-szal. A már említett A homár című filmben is neki osztotta a direktor a szerepet. Állítólag amikor Farrell elolvasta az Egy szent szarvas meggyilkolása című film szkriptjét, akkor rögtön szerepet akart magának.

Az egészben viszont talán nem is az a legérdekesebb, hogy Lanthimos és Farrell ismét együtt dolgoztak, hanem hogy a női főszerepet Nicole Kidman kapta.

Nicole Kidman és Colin Farrell ugyanis nem sokkal az Egy szent szarvas meggyilkolása előtt fejezték be a Sofia Coppola rendezésében készült Csábítás forgatásait. Ráadásul az a film is versenyzett Cannes-ban.

A főbb női szerepekben Nicole Kidman mellett Alicia Silverstone is feltűnik. Mindketten szerepeltek annak idején Batman filmben. Igaz nem ugyanabban. Kidman az 1995-ben bemutatott Mindörökké Batman-ben tűnt fel. Silverstone pedig a két évvel később készült Batman és Robin-ban volt látható.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE