Egyenesen át (2017)

Hirdetés

Joel Schumacher 1990-ben bemutatott filmje, az Egyenesen át ismét megmutatja magát a vásznon. Ez alkalommal egy újra gondolt történettel, de egy visszatérő szereplővel.

 

Magyar cím:  Egyenesen át
Eredeti cím: Flatliners
Műfaj: dráma, horror, sci-fi
Mozipremier (USA): 2017. szeptember 29.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Niels Arden Oplev
Forgatókönyvírók: Peter Filardi, Ben Ripley
Filmstúdió: Cross Creek Pictures, Furthur Films, Laurence Mark Productions

Egyenesen át története:

Néhány fiatal orvostanhallgató egy különös kísérletre vállalkozik. A főkolompos Marlo (Nina Dobrev), aki minden áron szeretné kideríteni, hogy mi is történik az emberrel a halál után. A legjobb tapasztalás pedig mindig a személyes, így megkéri egyik társát, Jamie-t (James Norton), hogy állítsa meg a szívét, majd egy perc után hozza őt vissza az életbe.

A kísérletre ezt követően viszont nem csak Jamie, hanem még néhány másik hallgató is rákattan és egyre bátrabban ruccannak át a túlvilágra, akár az egy perces limitet is bőven túllépve.

Azonban ezzel nem csak a halál utáni életet tapasztalják meg, hanem egy kapus is kinyitnak. Nem csak saját múltjukkal és szörnyűtetteikkel kell farkasszemet nézniük, hanem az is erősen kérdésessé válik, hogy életben maradnak-e.

A filmről írt kritikánkért ide kattints.

Szereplők:

Nina Dobrev, Ellen Paige, Kiefer Sutherland, Diego Luna, Kiersey Clemons, Charlotte McKinney, James Norton, Tyler Hynes, Beau Mirchoff, Steve Byers, Elena Khan, Daniela Barbosa, Ellie Patrikios, Madison Brydges, Jenny Raven

Képek, plakátok:

Egyenesen át 2017

Előzetesek, spotok, jelenetek:

 

 

 

Érdekességek:

Az Egyenesen át még 1990-ben mutatkozhatott be a mozikban. Akkor Joel Schumacher volt a rendező. Filmje főbb szerepeiben pedig  Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Julia Roberts és William Baldwin tűntek fel.

Az új Egyenesen át viszont nem teljes egészében reboot. Az előzetesben ugyan még nem tűnik fel Kiefer Sutherland, de az a hír járja, hogy ez alkalommal is egy Nelson nevű fickót alakít. Pont mint 1990-ben.

Az 1990-ben bemutatott változat forgatókönyvét Peter Filardi jegyezte, aki később a Bűvölet vagy a Borzalmak városa forgatókönyvét is írta. Az új szkripten Ben Ripley,a Forráskód és A lény 3. és 4. részének szerzője dolgozhatott.

A rendezést ez alkalommal egy dán szakember kapta. Niels Arden Oplev neve ismerős lehet. 2009-ben ő vezényelte le A tetovált lány eredetijének forgatásait. Emellett A hit fogságában és a Bosszútól fűtve is az ő alkotásai közé tartoznak.

A film forgatásai Kanadában, elsősorban Torontóban zajlottak.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE