Elhunyt Bill Paxton

Hirdetés

Gyászol a filmvilág – 61 éves korában, váratlanul elhunyt Bill Paxton, amerikai színész. Egy műtét utáni komplikáció miatt kellett elhagynia az élők sorát. R.I.P.

Bill Paxton Texasban született, és már fiatal korában elhatározta, hogy filmszakmában fog elhelyezkedni. 18 évesen már filmekben szerepelt, de pályafutását jelmeztervezőként és öltöztetőként kezdte. Tulajdonképpen James Cameron fedezte fel magának, Paxton öt (kasszasiker) produkcióban is szerepet kapott nála.

Első jelentősebb szerepét a Terminátor – A halálosztóban kapta, ahol egy punk bandavezért játszott. Ezt követte egy igazi, felejthetetlen karakter, ő játszotta Hudson közlegényt A bolygó neve: Halálban. Sokan itt ismerték meg igazán a nevét: Camerontól kapott néhány felejthetetlen szöveget, és innen már nem volt megállás a pályafutásában.

Ezután olyan kasszasikerekben szerepelt, mint a Predator 2, a Titanic, Twister, Apollo 13, Tombstone – A halott város, Az éjjeli féreg, Jég és föld között, Szimpla ügy vagy a Holnap határában. Személyével kapcsolatban szinte mindenki tudja, hogy ő az egyetlen olyan ember, akit a filmvásznon a Terminator, az Alien és a Predator is megölt.

Mint ahogy a színészeknél lenni szokott, sorozatok világában is megmutatta tehetségét. A legfontosabb szerepét az öt évadot is megélt Hármastársakban kapta, ahol egy mormon férfit alakít, akinek három felesége és kilenc gyereke van.

Rendezőként és producerként sem tétlenkedett. 2002-ben az Isten haragja című thrillert rendezte Matthew McConaughey főszereplésével, ezt követte 2004-ben a Shia LaBeouf által fémjelzett A golfbajnok című családi film.

Egészen elképesztő, hogy négy évtized alatt több mint kilencven filmben és tévés produkcióban szerepelt. Mindenféleképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Hirtelen bekövetkezett halála előtt is igen aktív volt. Nemsokára vetítik a Körök című filmet, amelyben olyan sztárokkal játszott együtt, mint Emma Watson, Tom Hanks vagy John Boyega.

Paxton nem volt (sajnos) egy „A”-kategóriás színész, de színésztársai, rendezői, kollégái mindig áhítattattal beszéltek a színészi pályán mutatott áldozatos odaadásáról és profizmusáról. Szimpatikus színész volt, akit elkerültek a magánéleti balhék, és akit mindeni szeretett. Bill Paxton feleségét és két gyermeét hagyta hátra. Nyugodjék békében!

Egy klasszikus tőle:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE