Elképzelhető, hogy lesz Függetlenség napja sorozat

Hirdetés

Roland Emmerich klasszikusának folytatása sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt a rajongók várták. Ennek fényében a folytatása egyelőre kérdéses. Emmerich azonban nem zárja ki egy esetleges Függetlenség napja sorozat indítását.

Láttad már a Függetlenség napja: Feltámadást? Nos túlzás az alcím nem? Na persze a filmben szereplő űrlény invázió tény, hogy ismét feltámadt. Magáról a történetről, a filmről ez azonban nem igazán mondható el. Nem is fognám én arra, hogy Will Smith hiányzott a műből. Sőt lehet ő volt az, aki nagyon jól tette, hogy nem akart visszatérni.

Roland Emmerich első Függetlenség napja filmje ugyanis remek volt. A folytatással kapcsolatban pedig azért a rajongóknak végig voltak kétségei, de szerintem a többség azért bízott abban, hogy ebből valami jó is kisülhet.

Nem sült.

Pedig azért volt, aki úgy számolt, hogy a film a nyár egyik nagy dobása lehet. Aztán látva a tengerentúli 41 millió dolláros nyitóhétvégén vélhetően lelohadt a harci kedv. Vagy ha úgy tetszik feltámadós kedv.

Végül aztán világszerte bejött több mint 380 millió, de a probléma, hogy 160-ból készült a film. Szóval inkább nullszaldósnak lehetne nevezni, mintsem mozipénztárakat agyon robbantósnak.

Ezen persze a lemezes kiadás egy kicsit javíthat, de ez inkább apró kozmetikázás lehet, mintsem a stúdió által elvárt hullámmillió.

Az említett lemezes kiadáson természetesen extrák is helyet kaptak. Az egyiken pont Roland Emmerich rendező és az VFX Supervisor Volker Engel beszélgetnek. A franchise jövőjét boncolgatják.

Ugye az eredeti terv az volt, hogy jöhet egy harmadik Függetlenség napja film is. Elvileg erről talán még nem mondtak le, könnyen lehet, hogy 2018-ban lesz belőle valami. Ám Roland Emmerich azt is el tudja képzelni, hogy Függetlenség napja sorozat készüljön.

Az ötlet maga érdekes. Nyilván a minőség nem biztos, hogy megsenyvedné ezt, hiszen pontosan tudjuk, hogy újabban mozifilmekkel vetekedő sorozatok akadnak. Ám azért csak kérdés, hogy sorozat formájában mit is lehetne ebből kihozni. Nyilván a fantázia bőven benne van a projektben. Kérdés, hogy mennyire sikerült kihúzni a rajongóknál a gyufát. Vajon mennyien döntenek úgy a megbukott mozifilm után, hogy érdekli őket a Függetlenség napja sorozat?

Nem biztos, hogy nagy volna a tolongás a tévékészülékek előtt. Ugyanakkor lehet, hogy pont ez volna egy menekülő útvonal a sztori számára.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE