Elkészül az Átok reboot

Hirdetés

Nem is volt az olyan régen, amikor az Átok film miatt a paplan mögül kellett lesnünk a tévét. A jól ismert horror most megkapja a tengerentúli reboot-ot. Kell ez nekünk?

A helyzet az, hogy a 2004-ben bemutatott Átok film, már alapvetően nem eredeti ötlet alapján készült. Fanyalogni viszont kár, hiszen a Sarah Michelle Geller főszereplésével készült horror elég korrekt szórakozást nyújtott.

Nem is teljesített rosszul, így két év múlva jöhetett a folytatás, majd 2009-ben trilógia lett a sztoriból. Igaz az utolsó felvonás már kizárólag DVD lemezes változatban látott napvilágot. Nem hiába.

Hazájában pedig egyébként eközben is nagy népszerűségnek örvendett a történet, hiszen egy híján tíz résznél tart a rémisztő kaland.

Most a Ghost House Pictures stúdió érezte úgy, hogy érdemes volna leporolni a sztorit és reboot formájában a fiatalságra és a régi rajongókra ereszteni. Miért ne? Akár még működhet is a dolog, bár lehet az is megoldás, ha az ember csak egyszerűen előveszi a régi változatot. Még ha az így hirtelen kevesebb pénzt is termel a stúdió számára.

Mindenesetre a GHP már a megfelelő rendezőt és forgatókönyvírót is megtalálta. Ez utóbbi esetben pedig talán tényleg nem tesznek rossz lóra. Nicolas Pesce ugyan meglehetősen ismeretlennek számít, ám 2016-os bemutatkozó filmjével több horror kedvelőt is meggyőzött. Az Anyám szeme többszörös díjnyertes alkotás, ami ráadásul elég különleges darab volt.

Olyannyira, hogy legközelebb már Mia Wasikowska-val és Christopher Abbott-tal dolgozhatott együtt. A jövőre érkező Piercing című thriller forgatásai februárban értek végett, most az utómunkálatok zajlanak. Egy könyvadaptációról van szó, amelynek a forgatókönyvét azért Pesce írta.

Nem lesz ez másként az Átok reboot kapcsán sem. Igaz itt az írásban Jeff Buhler is besegít majd, ami pedig jó hír lehet, hogy a producerek között Sam Raimi nevével is találkozhatunk. Jó mondjuk ez utóbbi nem meglepő, mert hogy Raimi a Ghost House Pictures stúdió társalapítója.

A filmes társaságtól egyébként legutóbb a Vaksötét című filmet láthattuk, de a 2015-ös Kopogó szellem remake vagy éppen a Gonosz halott újra és a Démoni doboz is az ő kezük közül kerülhetett ki.

Azt még pontosan nem tudni, hogy mikor futhat be az Átok reboot.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE