Elkészült a The Walking Dead 10. évadának fináléja

0
2

A koronavírus-járvány jól tudjuk, hogy a filmeket és a sorozatokat sem kímélte. A The Walking Dead forgatásai ugyan addigra befejeződtek, az évad utolsó részét azonban még se tudta leadni az AMC.

A forgatásokkal valóban nem volt probléma a The Walking Dead részéről, a nyers anyag időben elkészült. Ellenben az utómunkálatok nem készültek el időben. Greg Nicotero, a sorozat egyik legtöbbet foglalkoztatott rendezője és a széria maszkmestere elmondta, hogy a folyamat meglehetősen hosszú, hiszen nem arról van szó, hogy a jeleneteket egymás után pakolgatják. Hangbeállításokra és a színek összehangolására is szükség van, nem beszélve arról, hogy a szériában azért a hagyományos effektek mellett bizony CGI trükköket is alkalmaznak bőven. Ezek elkészítése pedig home office-ban nem működött, így a 10. évad 15. részéig minden elkészült, a finálét azonban az AMC nem tudta időben leadni.

Nem rég az a vad pletyka is felmerült, hogy talán adásba sem kerül ez a rész, de szerencsére nem így történt. Elég fura is lett volna…

Greg Nicotero viszont bejelentette, hogy jippi-á-jé összejött az utómunka is. Javarészt amúgy home officeban dolgozott a stáb, de így nyilván egy kicsit döcögősebb volt az elkészítés végéig vezető út. Most viszont már dobozban a záró felvonás, így csak az AMC-n múlik, hogy mikor küldi azt adásba. Ez utóbbit egyelőre még nem tudni, ami biztos, hogy a 15. epizódot április elején küldték adásba.