Előzetesen a vadiúj óriás hangyás horrorfilm

A hangyás vagy az óriás hangyás horrorfilm az a fajta, amiből azért nincs túl sok. Persze nem is véletlen. Néhány lelkes filmes azonban úgy érezte, hogy ideje néhány szorgos hangyát rászabadítani a filmes közönségre.

Talán ismerősen hangzik az It Came from the Desert cím. Még 1989-ben mutatták be ezzel a címmel egy videójátékot, amit akkoriban az ’50-es évekbeli hangyás horrorfilm, az Ők!  ihletett. A játék a tengerentúlon talán még népszerűségnek is örvendett, így nem is tűnt annyira meglepő ötletnek, hogy pár producer fantáziát látott egy filmes változatban.

A dolog érdekessége az lehet, hogy maga a hír már évekkel ezelőtt is felröppent, sőt akkor egy poszter is érkezett a filmhez és még 2015 elején úgy tűnt, hogy az előzetes is befuthat hamarosan. Nos ez utóbbira egészen mostanáig kellett várni. Az It Came from the Desert pedig mostanra érett filmmé és került bemutatható állapotba.

Alapvetően nem is volna rossz egy jól sikerült óriás hangyás horrorfilm. Erre viszont az előzetest elnézve azért nem nagyon kell számítani. Eleinte talán még biztatónak is tűnik a dolog, azonban amikor a hangyák is felbukkannak, akkor látszik, hogy a készítők inkább az ótvar CGI-re szavaztak vagy tudták megvalósítani a rendelkezésre álló pénzösszegből.

A sztori a Mexikó környéki sivatagban játszódik majd, ahol elszabadulnak az óriás hangyák, és jaj mindenkinek, aki az útjukba téved. Abban biztosak lehetünk, hogy a dolog nem lesz túlbonyolítva. A premierdátum mondjuk egyelőre nem ismert. Viszont azért jó esély van rá, hogy 2017-ben megérkezik a várva várt filmecske – érezd az iróniát!

A rendezést Marko Mäkilaakso vezényelte, akitől korábbról a War of the Dead lehet ismerős. Bár mélynyomokat talán az a film sem hagyott a nézőben. Esetleg a Halálos lejtőt említhetjük még Mäkilaakso kapcsán, ami szintén inkább Zs-vonalon mozgolódott.

A mindösszesen 1 millió dollárból elkészített alkotásban Mark Arnold (Az ifjú Farkasember, Édeshármas), Claudia Trujillo (The Hunter’s Prayer), Vanessa Grasse és Harry Lister Smith (Pán, Vikingek csatája) tűnik majd fel.

A film amúgy horrorkomédia kategóriában indul, ez pedig enyhítő körülmény is lehet a végeredményt illetően.

CLOSE
CLOSE