Emlékszem rád (2017)

Hirdetés

Izlandon az idei év legnagyobb sikere egy saját gyártású film lett, amely egy híres izlandi regény feldolgozásán alapszik. Az Emlékszem rád magyarul megjelent regény formában is, hamarosan pedig a film is bemutatkozhat.

Emlékszem rád online film adatlap

Emlékszem rád (2017)

 

Magyar cím: Emlékszem rád
Eredeti cím: Ég man þig
Műfaj: dráma, horror, misztikus
Mozipremier (Izland): 2017. május 5.
Mozipremier (Magyar): 2017. november 2.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Óskar Thór Axelsson
Forgatókönyvírók: Óskar Thór Axelsson, Ottó Geir Borg, Yrsa Sigurðardóttir
Filmstúdió:
 Zik Zak Filmworks, Zik Zak Kvikmyndir

Emlékszem rád története:

Egy háromfős társaság érkezik Izland egy eldugott és meglehetősen elhagyatottnak tűnő kis városába. A terv, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak át egy régi épületet. Azonban a ház és talán az egész város is sötét múlttal bír, hőseink pedig ezt csak hamar kénytelenek belátni. A megmagyarázhatatlan események láncolata akkor ér a tetőfokára, amikor a helyi temetőből két kereszt is a házhoz kerül, a helyi templomban pedig egy idős asszony felakasztja magát. A szörnyű történések pedig furcsa módon egy az ’50-es években történt eseményhez köthetőek. A kis társaság úgy dönt, hogy egy pszichiáter segítségével kezdenek bele a nyomozásba, ám amit találnak, az nagyon elborzasztja őket.

Szereplők:

Jóhanes Haukur Jóhannesson, Thor Kristjansson, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Sara Dögg Ásgeirsdóttir, Anna Gunndís Guðmundsdóttir, þröstur Leó Gunnarsson, þór Tulinius, Arnar Páll Harðarson, Kristján Máni Sigurðarson

Képek, poszterek:

Előzetes, videók:

Érdekességek:

Yrsa Sigurðardóttir könyve, az Emlékszem rád a hazai olvasók számára is ismerős lehet. A bestseller saját hazájában érhetett filmmé, az egyik legsikeresebb izlandi rendező, Óskar Thór Axelsson vezényletével.  Axelsson hozta tető alá az Éjsötét játszma című krimit is, amely szintén egy könyv alapján készülhetett el.

Az Emlékszem rád alapjául szolgáló könyv követi a skandináv bűnügyi irodalom legjobb hagyományait. Egyesek szerint a feldolgozás hasonlít Juss Adler-Olsen dán író Q-ügyosztály szériájának adaptációhoz is. Ezek a filmek a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta.

A film főszerepét Jóhannes Haukur Jóhannesson kapta, aki szintén ismerős lehet a közönség számára. A Trónok harca című filmben lehetett találkozni vele.

Saját hazájában három hétig vezette a bevételi toplistát az Emlékszem rád, ezzel pedig nem meglepő módon az év legnagyobb bevételt elérő alkotása lett a szigetországban.

Megosztom:Share on Facebook39Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE