Ez nem rétes tészta! A Disney bemutatja az Új mutánsokat!

0
1
X-Men New Mutants előzetes

Nem a mozikba érkezik az Új mutánsok, a Disney megunta a tökölést és inkább online mutatják be a borzongató X-Men kalandot!

„Ez nem rétes tészta!” – hangozhatott el a felkiáltás a Disney-nél, ezért úgy döntöttek, hogy nem nyújtják tovább az Új mutánsok premierjét. Durva egy sztori ez, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy már évek óta toporog ez a bemutató.

Josh Boone filmjének ötlete, hogy készül egy picit horrorfilmesebb beütésű X-men mozi, nagyrészt azután fogant meg a Fox-nál, hogy a Logan, korhatáros moziként elég remekül működött. Az ötlet, amúgy kiválóan hangzott, de nem minden ezen jelző fényében valósult meg.

Újraforgatások, elégedetlen nézők a tesztvetítéseken, na meg a Fox felvásárlása sem könnyítette meg az egész projektet.

Sőt, miután a Disney nyélbe ütötte az üzletet arról is lehetett hallani, hogy habár nem volt olcsó mulatság az Új mutánsok elkészítése, inkább kukázzák, mert más tervek vannak az X-menekkel, a Disney, amúgy sem horrorgyár és a film se lett tökéletes.

Később aztán a hivatalos nyilatkozatok már arról szóltak, hogy ha már ott van a dobozban, mégis bemutatják a végeredményt, idén áprilisra lőtték be a premiert.

A koronavírus-járvány azonban tovább fokozta a filmet övező „átkot”, a Disney nem tudta bemutatni az Új mutánsokat.

A legújabb hírek szerint pedig a cég úgy döntött, hogy nem tologatja tovább a premierdátumot, inkább online mutatják be a filmet. A helyzet mondjuk itt sem teljesen könnyű. Adná magát a dolog, hogy a Disney+ kínálatába kerül a film, de egy korábbi Fox-HBO megállapodás ezt nem feltétlen teszi lehetővé, így a VOD (Video on Demand) megoldást választhatják a mikiegeresek.

Amúgy, ha jobban belegondolunk, még jól is elsülhet a dolog. Most őszintén, hány új premierfilmet láttunk akár csak otthon is az elmúlt hetekben. Nem sokat, így az emberek jó eséllyel kíváncsiak lesznek a végeredményre. Ha pedig nem is dönt bevételi rekordokat, az sem gond, az X-Menek útja ugyanis vélhetően nem ez lesz. Másrészt azért mókás helyzetet szülhetne, ha a közönség esetleg imádná ezt a filmet és folytatást követelne. Erre persze nagyobb összeget azért nem tennénk, de kíváncsiak vagyunk erre az X-Men mozira.