Fear The Walking Dead 2. évad 10. rész – Kritika

Hirdetés

Továbbgördült a Fear The Walking Dead zombikkal felpakolt szekere és láss csodát, egy teljes mértékben élvezhető epizódot kaptunk (soha nem gondoltam, hogy ezt fogom írni). Sőt megkockáztatom, hogy az eddigi legjobb epizódot sikerült képernyőre küldeni a sorozat íróinak.

Már többször hangsúlyoztam, hogy amúgy sem a történetvezetéssel van nekem problémám, hanem leginkább ezzel a társasággal, akik a képernyőn rémkednek. Viszont itt most minden rendben volt. Még a színészek is.

Érezhető volt a felfelé ívelés az elmúlt két epizódban, de most sikerült végre elérni azt a szintet, hogy a teljes játékidőt érdeklődve néztem végig, és  a végén végre tényleg azt mondhattam, hogy így kell ezt csinálni. Egy szónak is száz a vége, kifejezetten tetszett, amit láttam.

FTWD2_210_RF_0418_0043-RT-1200x800

A Fear the Walking Dead 2. évad 10. rész a Manawákkal foglalkozott, Travissel és Chrissel. Kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki az ő vonalukból miután el kellett válniuk a csoporttól, a többiek védelmében. Adott egy apa, aki mindenkit szeretne biztonságban tudni, aki hisz az újrakezdésben, aki még mindig igyekszik ugyanaz az ember maradni, aki hetekkel ezelőtt volt. És adott a fia, Chris aki nem tudja feldolgozni ezt az egészet, ami körülötte történik és szép lassan egy pszichopata gyilkossá válik.

Újdonsült barátainak hála az ajtó mindkét szárnya nyitott ehhez véglegesen. Személy szerint nagyon kétlem, hogy van még visszaút a kölyöknek. Ez pedig előbb utóbb még azt is eredményezheti, hogy az apa kénytelen lesz megölni a fiát a közjó érdekében. A The Walking Dead világában sok hozzá hasonló figurával találkozhattunk már, de ő az első akin végigkövethetjük személyiségének az eltorzulását, elejétől a végéig valószínűleg.

Tényleg nagyon érdekes szál ez a történetben és kifejezetten jól is sikerült a kivitelezés.

meet-killa-chris

Kaptunk némi morzsát a hotelben rekedt túlélőinkről is. Leginkább Aliciaról és újdonsült barátnőjéről Elenaról, aki akár még állandó szereplő is lehet. Ofeliaról egyenlőre semmi hír. Azt pedig még nem tudjuk, hogy Strand és Madison mennyire voltak sikeresek menekülés közben és akad-e rajtuk sérülés.

Elena belépője is teljesen rendben volt, a háttér sztorijával együtt. Egész érdekes karakter is lehet belőle, főleg, hogy ha nehéz döntést kell hozni, azt úgy tűnik meghozza nagyobb habozás nélkül. Ebben a világban ez pedig nagy előny tud lenni. Na de majd meglátjuk.

fear-the-walking-dead-season-2-episode-10

Először mondhatom azt erről a sorozatról, hogy nem éreztem egy csepp unalmat sem a negyven párperc alatt. Sőt még tudtam volna ücsörögni előtte. Remek volt a befejezés. Travis arcára volt írva minden a fiával kapcsolatban és kíváncsian várom hova lép tovább ez az apa-fiú kapcsolat. Számomra most ez a legérdekesebb szál, de nyilván ezt most egy-két hétig pihentetni is fogják, de sebaj, kivárjuk.

A következő epizódban maradunk a hotelnél egy cseppet még és Nick történetét is tovább követhetjük. Remélem hasonló jókat írhatók jövőhéten is.

Majd kiderül hétfő este 22:00-kor az AMC-n.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE