Fogynak a The Walking Dead nézői

Hirdetés

Vészharangokat kongatni persze még nem kell, ugyanakkor mégis érdekes tény, hogy a harmadik évad óta nem volt ennyire „gyenge” a széria nézettsége.

Azt azért szögezzük le, hogy a tengerentúlon még mindig a The Walking Dead az egyik legnézettebb sorozat. Viszont mégis érdekes, hogy az elmúlt időszakban milyen sok nézőt veszítettek a készítők. A dolog persze talán érthető, hiszen elég, ha különféle fórumokat vagy csoportokat figyel az ember, vagy ha maga is nézi a sorozatot. Mintha rossz vágányt választottak volna a készítők az elmúlt időszakban, ez pedig tényleg meglátszik a számokon is.

A nyolcadik évad legutóbbi részét, amit amolyan félévadzáróként is felfoghatunk 7,9 millió néző követte, ami 3,9-es ratinget jelent a 18-49-es korosztályt figyelembe véve. A 2011-es év óta ez a legrosszabb nézőszámot produkáló midseason finálé, ami eléggé figyelemreméltó dolog.

A széria az 5. évad környékén volt a legnézettebb. Akkor volt epizód, ami 14,3 millió nézővel bírt és 7,4-es ratinget tudhatott magáénak az előbb pedzegetett korosztályban. A hetedik évad már komoly visszaesést produkált, igaz az évadnyitóra akkor meglehetősen sokan voltak kíváncsiak. Ez volt az, amelyben Negan bevetette a baseballütőjét. Az évad viszont az ottani sikert követően zuhanásnak indult, amiből nem is igazán sikerült kilábalni.

A készítők úgy gondolták, hogy a 8. évadban egy új receptet próbálnak ki. Ez több akciót jelent és tulajdonképpen az eddigi 8 rész igazából pár óra, esetleg nap történéseit meséli el. Nem mondanánk, hogy ez a megoldás bejött. A rajongói fórumok többségén is azon vannak, hogy ezen változtatni kell, mert ez sem feltétlen a jó irány.

Az egy kérdés, hogy a legutóbbi részben látott írói fogás, melynek köszönhetően egy fontos karaktertől búcsúznunk kell, mennyire pezsdíti fel a nézőszámot. Ez ügyben mondjuk csak februárban leszünk okosabbak.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE