Folytatást kap a 47 méter mélyen

0
3
47 méter mélyen folytatás

Jöhet a 47 méter mélyen folytatás. A hír akár meglepő is lehetne, igaz Johannes Roberts filmje egyáltalán nem teljesített rosszul a jegypénztáraknál.

Az idei év horror beütésű meglepetés filmjei között tarthatjuk számon a 47 méter mélyen című filmet is. – A kritikánkat itt olvashatod. – Johannes Roberts alkotásában két lány merül alá egy ketrecben, hogy szemügyre vegyék a víz alatti élővilágot, kiemelt figyelmet fordítva a cápákra. Csak, hogy a ketrecet tartó kötél elszakad, a csajok pedig a mélyben rekednek. Ekkor már a cápák fordítanak rájuk kiemelt figyelmet és a levegőjük is vészesen fogytán van.

Egyszerű, de egész korrekt film volt Roberts története, ami a nyitó hétvégén megduplázta a költségeket. Oké mondjuk 11 milliós bevételről beszélhetünk, de végül a tengerentúlon 44 millió dolláros bevételig elment a mozi. Ez pedig akár a folytatást is magában hordozhatta, bár azt hiszem kevesen gondoltuk volna, hogy ezt volna értelme folytatni. A stúdió azonban késztetést érzett és kiderült, hogy Johannes Roberts már a folytatást körmöli ráérő idejében. Nem tudni, hogy ebből mennyi van, ugyanis jelenleg is forog a Hívatlanok folytatása, amit ő rendezhet.

Ha minden igaz új szereplőket és új helyszínt is kapunk. Ez alkalommal egy a brazil partoknál nyaraló lány csapat kerül a középpontba, akik víz alatt található romokat szeretnének megcsodálni. Vélhetően ők is hasonló slamasztikába keverednek majd, mint elődjeik.

Egyelőre baromi kíváncsi vagyok, hogy ez ebben a formában miért működne még egyszer, de hátha Roberts pontosan tudja ennek a receptjét.

James Harris, a film producere a bejelentéssel egy időben megígérte, hogy a klausztrofób helyzet még durvább lesz, valamint a cápaveszélyt is igyekeznek még komolyabb fokozatra állítani.

A végeredmény valamikor 2018-ban érkezhet meg, ha minden jól megy. A cím egyelőre a 48 Meters Down, tehát 48 méter mélyen. Azért reméljük a forgatókönyv ennél ötletesebb lesz majd.

Hozzászólok

Please enter your comment!
Please enter your name here