Formálódik a Nosferatu remake

Hirdetés

Robert Eggers rendező nagy feladat előtt áll. A boszorkány direktora ugyanis saját bevallása szerint is nagyfába vágja a fejszéjét. A Nosferatu remake lesz a következő munkája.

Robert Eggers bemutatkozó nagyfilmje, A boszorkány egy többszörös díjnyertes alkotás. Nyilván ennek ellenére azért egy abszolút megosztó filmélményről beszélhetünk. A kicsit lassú tempójú, művészies beütésű alkotás azért nem vett meg mindenki kilóra. Mármint a rajongók közül, merthogy a producerek Eggers-t személték ki a Nosferatu remake elkészítésére.

Az eredeti filmet még 1922-ben forgatták le. Azóta viszont számos feldolgozást kapott, a legismertebb talán a ’79-es adaptáció, amelyet Werner Herzog dirigált és Klaus Kinski alakította a címszereplőt. Persze talán az ő alakítása sem volt annyira karizmatikus, mint az 1922-es eredetiben Max Schreck-é.

Ezt a nézetet pedig Robert Eggers is vallja. Egy interjúban arról beszélt, hogy annak idején, gyerekkorában az egyik iskolai tankönyvében látott Schreck-ről egy fotót, amin Orlok grófként tűnt fel, az élmény pedig egy életen át elkísérte.

Eggers-nek amúgy egyébként nem csak az új Nosferatu remake kapcsán lesz kötődése ehhez a sztorihoz. Az interjúból az is kiderült, hogy fiatal korában rendezetett egy színdarabot, aminek szintén a Nosferatu adta az alapját. Akkor német expresszionista stílusban álmodta színpadra a kalandot. Egy szó mint száz hatalmas rajongója a sztorinak, ezért pedig egy kicsit kényelmetlen is számára, hogy ehhez a projekthez nyúlhat.

„Eléggé sokkoló ez számomra. Ocsmány, blaszfémikus, egocentrikus és talán undorító egy filmesnek hozzányúlnia egy ilyen klasszikushoz. Igazából ezzel még várni szerettem volna, de a sors úgy hozta, hogy ez lehet a következő filmem.”

Ezek alapján úgy hisszük, hogy azért Eggers-nél jó helyen van a Nosferatu remake. Kíváncsian várjuk, hogy mit is tud kihozni ebből és milyen lesz a megvalósítás. Elmondása szerint, habár Max Schreck alakítását és karakterét nem lehet visszahozni, azért igyekszik mindent megtenni ennek érdekében. A terve az, hogy a régi vágású, folklór vámpírokhoz nyúl vissza. Ez mondjuk A boszorkány alapján biztosan menni fog neki.

Pontosan még nem derült ki, hogy mikor is kerülhet a mozikba a Nosferatu remake. Sőt még a forgatás kezdetét sem jelölték ki.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE