Freddy halála – Az utolsó rémálom – Kritika

Hirdetés

Elérkeztünk a Rémálom az Elm utcában sorozat utolsó részéhez. Ennek a felvonásnak már komoly fenntartásokkal ültem neki, mondván, úgysem tudnak méltó befejezést csinálni. Végül nem csalódtam olyan nagyot, sikerülhetett volna sokkal rosszabbul is.

A történet szerint Freddy már az összes springwood-i tinivel végzett, egyet kivéve. A terve az, hogy miután őt is megöli, elkezdhet terjeszkedni a város határain túlra is. Persze ez nem megy könnyen, a fiatalok nem adják könnyen magukat. Főleg miután egyikükről kiderül, hogy Freddy gyermeke, és talán csak benne van meg az erő, hogy legyőzze.

Kicsit félrevezető a sztori, mert végül nem John lesz a főhős, ahogy az előszőr látszik, hanem Maggie, akinek, miután megtudja az igazat, szembe kell szállnia Freddy-vel. Szerencsére ő is megtudja róla, hogy a valós világban sebezhető, hiszen az álomdémonok, akiktől kapja az erejét, csak mint jelenséget tudják visszahozni, fizikailag semmiképp. Így hát, Maggie felkészül egy mindent eldöntő ütközetre a papával.

Ahhoz képest, hogy ez a bejező rész, és tetőfokára kellett volna hágnia a feszültségnek, egy kicsit laposnak éreztem. Ám még így is egészen korrekt lett. Végre mindent megtudunk Freddy-ről, és mondanom se kell, a baj nem akkor kezdődött, amikor elkezdte a tiniket álmukban legyilkolászni. Annyi pozitívumot el kell mondani róla, hogy a lányát szerette, de érthető okok miatt elvették tőle. Puszta bosszúból ölt később előszeretettel kislányokat. Na, de ez már csak körítés, hiszen szó szerint születésétől (sőt, fogantatásától) kezdve csak a baj volt vele.

Freddy halála - Az utolsó rémálom - Kritika

Lisa Zane (A félelem árnyékában, Végzetes hasonlóság) egészen kellemeset alakított Maggie-ként. A végére voltak egészen vagány pillanatai. Aki sokaknak ismerős lehet (remélhetőleg nem a több mint félresikerült Garfield-filmekből), az Breckin Meyer. Őt láthattad a Bűvöletben vagy a Spinédszerekben. Ha nagyon figyelsz, Johnny Depp is feltűnik pár pillanatra a filmben (segítek, a tv-re fókuszáljatok). Azonban természetesen ezúttal is, mint mindig, a prímet Robert Englund viszi. A beszólások továbbra is zseniálisak. Személyes kedvencem volt a végén az “Ohh… kids.”

Minden jó pont ellenére azonban érezni lehet, hogy elfáradt a sorozat. Szerencsére az alkotók is így érezték, úgyhogy itt vége is lett. Az Új rémálom: Freddy feltámad egy olyan gyengécske próbálkozás volt, hogy inkább meg se említem. Viszont majdnem kerek húsz évvel az eredeti film premierje után a Freddy vs Jason-ben legalább annyira imádtam Robert Englund-ot, mint amikor először láttam az első részt 12 évesen. A remake-próbálkozást megint csak hanyagolnám, bár biztosan lesz még, de nem fűzök hozzá sok reményt. Kivéve ha Mr. Englund úgy dönt, hogy újra elvállalja Freddy szerepét.

Freddy halála - Az utolsó rémálom - Kritika

Egy szó mint száz, ez egy jó sorozat, kicsit tovább húzták ugyan a kelleténél, de akkor is. Én ezt megbocsátom, mert akadt épp elég mókás pillanat, ami miatt megérte. A befejező rész magában 7/10. Az egész széria viszont bőven megérdemel egy erős 8-ast.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE