George Miller új Furiosát akar a Mad Max előzményfilmben!

0
1

Most már akár készpénznek is vehetjük, hogy Furiosa múltját ismerhetjük meg a soron következő „Mad Max filmben”, ám Charlize Theron jó eséllyel nem tér vissza a főszerepben!

A 2015-ös Mad Max mozi Tom Hardy és Charlize Theron főszereplésével elég nagyot szólt. George Miller posztapokaliptikus akciódús agymenése zseniálisan sikerült és a közönség imádta A harag útját. Nem csoda, hogy azóta is gyakorta előkerül a téma, mely szerint érdemes volna folytatni a filmet vagy esetleg Furiosa főszereplésével egy előzményfilmet összehozni. George Miller eddig leginkább csak szélesen elmosolyodott, de nem igazán mutatta meg a lapjait, hogy ő maga pontosan mire is készül.

A The New York Times viszont nem rég készített egy cikket, amelyben egyébként egészen szépen összefoglaltak minden tudnivalót és ennek kapcsán végre George Miller is megszólalt, aki elmondta, hogy mire is számíthatunk mi, rajongók.

Tulajdonképpen elárulta, hogy a franchise következő filmje nem folytatás lesz, hanem valóban egy előzményfilm, ami Furiosa történetére fókuszálhat. A hír mindenképpen jó, a kérdés pedig adott, hogy vajon ki alakíthatja majd a karaktert. Nos, úgy tűnik, hogy nem Charlize Theron. Persze ő kiváló volt ebben a szerepben (is), de nem feltétlen járható út, hogy 44 évesen ő alakítsa a karakter fiatalabb változatát is. Sajnos érthető. Miller mondjuk hozzátette, hogy egy darabig ez is opció volt, legalábbis felmerült, hiszen a digitális technológiának köszönhetően azért nem először fordulna elő, hogy egy-egy színészt megfiatalítanak. A direktor Martin Scorsese rendezését, Az írt hozta fel, ami szerinte baromi jó, de a technika még nem 100%-ban tökéletes, az uncanny valley problémája egyelőre még létezik. Ez tulajdonképpen az a jelenség, amit tényleg érezhettünk Scorsese gengsztermozijában, hiszen nagyon valószerűek voltak a megfiatalított hőseink, de végig ott volt a bizsergés, hogy valami nem stimmel, valami nem tökéletes – nos, ez az uncanny valley.

A film forgatókönyvet mondhatni már kész van, hiszen azt még A harag útja előtt hozta össze George Miller és Nick Lathorius. A hírek szerint ráadásul a mindent felülmúló Mad Max életérzés miatt a díszlettervező ismét Colin Gibson lesz. Sőt, John Seale operatőrt is megfűzték, hogy térjen vissza, holott ő korábban már úgy döntött, hogy leteszi a kamerát.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy ki alakíthatja Furiosát. Egyelőre úgy tudni, hogy ez a kérdés még nem dőlt el, de állítólag Anya Taylor-Joy is eséllyel pályázik a szerepre.