Gretel & Hansel (2020)

0
1
Gretel & Hansel (2020)

Gretel & Hansel (2020) – Online film adatlap – Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri. Nos, ez a sztori Oz Perkins új horrorjának alapja

Gretel & Hansel – Teljes film adatlap

Gretel & Hansel (2020)

Magyar cím: 
Eredeti cím: Gretel & Hansel
Műfaj: fantasy, horror, misztikus
Premier (USA):  2020. január 30.
Hazai premier: 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Oz Perkins
Forgatókönyvírók: Rob Hayes
Filmstúdió: Automatik Entertainment, Orion Pictures, BRON Studios
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Gretel & Hansel története:

Egy fiatal lány (Sophia Lillis) és testvére (Samuel Leakey) munka és élelem után kutatnak, egy igazán varázslatos vidéken. Szerencséjük azonban nem sok van ezen a téren, ezért úgy döntenek, hogy útra kelnek és keresztülvágnak a sötét erdőn, ahol maga a gonosz lakik. A legendák pedig igaznak bizonyulnak, a gonosz tényleg ott lapul a sűrűben.

Szereplők:

Sophia Lillis, Samuel Leakey, Alice Krige, Jessica De Gouw, Fiona O’Shaughnessy, Donncha Crowley, Jonathan Gunning, Charles Babalola, Giulia Doherty, Jonathan Delaney Tynan, Darlene Garr, Melody Carrillo, Nessa Last, Harry O’Cualacháin

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Gretel & Hansel forgatásai 2018 november 9-én kezdődtek meg, a stáb Dublin környékén kezdett dolgozni.

Az eredeti Grimm mese címe Jancsi és Juliska, azaz Hansel & Gretel. Ezt a nézőpontot azonban a címben és tulajdonképpen a sztoriban is kicsit megváltoztatták a készítők. Oz Perkins egy interjúban elmondta, hogy igazából a lány testvére az idősebb a sztoriban, így inkább őt szerették volna fókuszba helyezni, már a cím adásnál is. Perkins úgy fogalmazott, hogy a végeredmény bizonyos szempontból egy coming of age sztori is, direkt a lány karakterére fókuszáltak egy picit jobban.

Néhány éve már készült egy Jancsi és Juliska feldolgozás, amelyben hőseink felnőttek és szörnyvadászok lettek. A végeredmény kérdés, hogy tökéletes lett-e. Annyi bizonyos, hogy ez a feldolgozás inkább a Grimm-sztoriból merít és hű az ismert meséhez.

A forgatókönyvet Rob Hayes készítette, aki a Chewing Gum című szériát jegyzi.

Oz Perkins pedig New Yorki születésű rendező. Színészként találkozhattunk vele a Psycho 2. részében, ő volt a fiatal Norman. Rendezőként néhány éve a February című filmmel és az I Am the Pretty Thing That Lives in the House-al jelentkezett.