Gyilkos oroszlán egyenes Hollandiából

Hirdetés

Dick Maas holland rendező már több alkalommal is igyekezett szórakoztatni a horrorrajongókat. Volt, hogy egy lift volt a „főgonosz”, máskor a Télapó hozta ránk a frászt. Most jön a Prey, amiben egy gyilkos oroszlán kapja a főszerepet.

Egészen pontosan pár héttel ezelőtt Hollandiában már be is mutatták Dick Maas gyilkor oroszlános horrorfilmjét, a Prey-t. A film talán kicsit lesújtó kritikát is kapott. Pedig az előzetes amolyan bűnös szórakozást ígérő darabot tartogat a számunkra.

A történet Amszterdamban játszódik, ahol fura gyilkosságok történnek. Az emberke úgy sejtik, hogy valamiféle ragadozó állat követheti el a mészárlást. Legnagyobb megdöbbenésükre azonban egy gyilkos oroszlán kerül elő. A szökött állat azonban nem egy kisebb cica méreteivel bíró fenevad, hanem egy hatalmas sörényes, amivel a hollandok egymaguk nem is bírnak. Így hát segítségül hívják a tapasztalt britet, akinek ugyan csak egy lába van, mégis a legjobbnak számít a szakmában.

Azért ebből nyugodtan leszűrhetjük, hogy a Prey nem az a fajta film, amit érdemes túlságosan komoly venni. Inkább egy őrült agymenésről van szó, ami adott esetben mégis elsülhet jól is.

Fontos tudni, hogy a Prey meglehetősen kis költségvetésből készült, ez azért látszik is rajta. Bár nem rosszabb és csúnyább, mint mondjuk Dick Maas eggyel korábbi filmje a Sint. Abban a Télapó volt a ludas és ott is sok helyen kicsit talán bugyutácska, de azért nem vérmesen rossz CGI-vel varázsoltak elénk néhány dolgot. Nem volt az olyan rossz film.

Persze Maas azért korábban A lift című filmmel sokkal nagyobb sikert ért el. Azt ugye néhány évvel később a tengerentúlon is újra forgathatta, akkor Gyilkos felvonó címen. Erről egy idevágó toplistán értekeztünk is.

Szerintem a gyilkos oroszlán a nagyvárosban témakör egyébként is érdekes lehet. Legalább nem megint cápák uralkodnak vagy valami hatalmas medve támadja meg a szerencsétleneket. Oroszlánnal még ez a történet is kicsit egyedibb lehet.

Egyébként a Prey esetében felmerült, hogy egy igazi idomított oroszlánt szereznek a forgatásra. Viszont csak hamar kiderült, hogy ez nem opció. Ekkor Erik De Boer-t hívták segítségül, aki azért otthon van a vizuális effektek terén. Dolgozott a legutóbbi Bosszúállók filmen is, de a Pi életében is ő felelt csapatával a tigris megalkotásért. Így mindenképpen jó kezekbe került a gyilkos oroszlán.

Prey magyar feliratos előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE