Ha nem akarod, akkor is folytatódik az Alien

Hirdetés

Ridley Scott eltökélt. Már az Alien: Covenant előtt kijelentette, hogy újabb Alien-filmet fog csinálni. A stúdió még ugyan vacillál, Scott azonban biztos benne, hogy jöhet a következő felvonás.

Talán a 2017-es év egyik legjobban várt alkotása volt a Ridley Scott rendezésében elkészült Alien: Covenant. A végeredmény azonban sokak szerint egy kicsit csalódást keltőre sikerült.

Scott ugye a Prometheus című filmmel tért vissza az alienektől hemzsegő filmes univerzumba. Azonban azzal a filmmel nem győzött meg mindenkit maradéktalanul. A soron következő felvonással komoly oldalazásba kezdtek a készítők az eredeti filmek felé. Már címében is azonosult az alapanyag Scott korai sikerével.

A közel 100 millió dolláros film azonban mondhatni befuccsolt. A tengerentúlon elég kínos, alig 70 milliós bevételt sikerült produkálni, amin a nemzetközi 166 millió dollár azért kozmetikázott egy kicsit. A Fox azonban úgy tűnik nincs meggyőzve arról, hogy szükséges a folytatás.

Annak ellenére se, hogy Ridley Scott már a premier előtt pedzegette, hogy Alien: Awakening címen elkészülhet az újabb felvonás, ami újabb kérdéseket válaszolna meg a filmes univerzummal kapcsolatban.

A projekt a gyenge teljesítmény okán egyelőre nem kapott zöld lámpát, ám Ridley Scott még mindig bizakodó:

„Meg fogjuk csinálni. Amit meg kell tennünk, hogy kicsit elszakadjunk az Alien dologtól. Az emberek azt mondják, hogy több alien kell, több arctámadás és mellkasból előtörés. A Covenantba volt egy csomó ilyen, remekül is illettek oda. Viszont most úgy érzem, hogy valami új és érdekes megoldást kell keresnünk.”

Scott-nak természetesen ötlete is van, szerinte a mesterséges intelligencia, az androidok kérdése lehet érdekes és ebbe az irányba kellene elindulni. Ha Michael Fassbender továbbviszi ezt a vonalat, akkor egy jó színész már adva is van.

Ez viszont nem minden. A fórumokat böngészve a rajongók egy része, talán nagyobb része, úgy érzi, hogy a dolog már megfáradt. Ráadásul az android vonalat a keményvonalas Alien-rajongók élből elítélik.

Egy biztos, az Alien: Awakening egyelőre azért korántsem biztos, hogy belátható időn belül elkészülhet. Igaz volt már arra is példa, hogy egy stúdió az USA-ben nem túl remeklő pénzügyi bevételektől függetlenül a nemzetközi sikernek köszönhetően folytatást kért. A Tűzgyűrű abszolút ebbe a kategóriába tartozik, akkor miért az Aliennek mutatnának fityiszt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE