Halál metál – Kritika

Hirdetés

Sokak szerint a horror és a metál kéz a kézben járnak egymással, ebben pedig talán lehet is valami. Mondjuk személy szerint sosem voltam metál rajongó, sőt egészen távol áll tőlem a műfaj. Jason Lei Howden azonban pontosan tudja, hogy mitől döglik a légy, és kifejezetten bírja a metált. Hiszen első filmjében minden e körül forog, természetesen egy nagy adag gore-ral karöltve.

A külföldi kritikák egy része egyébként úgy hivatkozik a Halál metálra, mint a Gonosz halott széria és az eszeveszett metál feeling párosítására. A helyzet pedig az, hogy ezek a megállapítások nem is állnak távol az igazságtól.

A sztori főhőse Brodie, egy metálarc, aki nem tartozik a menők közé. Az élete egy egész komolyan feltúrt zsákutca. Most éppen kénytelen rokonaihoz költözni, miután az anyját börtönbe zárják, mivel egy zsúfolásig telt bevásárlóközpontban le akarta szopni az ott posztoló Télapót.

Halál metál - Kritika

Brodie-t viszont új családja nem szívleli, így egyetlen vigaszt a metál jelent számára. Szerencsére néhány különc, azért a helyi iskolában is akad. Így hamar összerántanak egy bandát, majd rátalálnak a Fekete Himnusz kottájára is. Miután viszont eljátsszák a leírt dallamokat a kis városban elszabadul a pokol, szinte mindenki szörnyűséges démoni alakká változik.

Őszintén szólva két dolog miatt érdekelt ez a film. Egyrészt az előzetes tényleg egészen szórakoztató volt. Másrészt viszont habár Howden rendezőként még nem tett le sok mindent az asztalra, azért rengeteg komoly produkción dolgozott vizuális effektesként, így reméltem, hogy nem okoz majd csalódást filmje.

Halál metál - Kritika

Annak ellenére egyébként, hogy elsősorban digitális effektekért felelt, a Halál metálban összehordott gore jelenetek nagy része nem digitálisan van összehányva. Persze akadnak CGI effektek is, de kevés van ezekből. Ami pedig esetleg így készült a várakozásoknak megfelelően teljesen vállalható.

A démonok egyébként valóban az Evil Dead hangulatát idézik és az agyamentség, no meg a vérengzések is. Levágott fejek és végtagok, egy jó adag humor, mindez pedig a low budget ellenére mégis abszolút igényesen tálalva. Igazából a siker titka talán ennyi, viszont mégsem képesek sokan arra, hogy ráérezzenek erre a dologra.

Howdenéknek viszont sikerült.

7/10

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE