Haunting of Hill House előzetes – Hátborzongató horrorsorozat érkezik!

Hirdetés

Újabb horrorsorozattal támad a Netflix. Mike Flanagan vezényletével dolgozták fel Shirley Jackson Haunting of Hill House című regényét. Az előzetes kifejezetten hidegrázós lett.

Ha azt mondom Netflix horrorsorozat, akkor te azt mondod Stranger Things. Nem is véletlen. Az viszont nem kérdés, hogy a Netflix alapvetően meglehetősen komolyan szinten űzi a sorozatgyártást. Akár a mennyiséget is érthetjük ez alatt, de úgy gondolom alapvetően a minőségre sem lehet panaszunk. Nem beszélve arról, hogy filmes fronton is egyre komolyabb alkotások köthetőek a szolgáltatóhoz.

Nos, most a Haunting of Hill House esetében egy újabb horrorsorozathoz van szerencsénk, amire azt gondolom bőven érdemes lesz odafigyelni.

Kezdjük ott, hogy a munkálatok Mike Flanagan felügyelete alatt készülhettek el. A direktor annak idején az Absentia cím filmjével hívta fel magára a figyelmet, majd jött az Oculus vagy éppen a Bilincsben zseniális feldolgozása. Úgy tudni, Flanagan a jövőben újabb King regényeket adaptálni, viszont ráérő idejében most Shirley Jackson méltán népszerű regényét álmodta képernyőre.

Az 1959-ben megjelent Haunting of Hill House című regényét szemelte ki, amelyből egyébként 1963-ban már készítettek filmet, A ház hideg keze címen. Legutóbb pedig 1999-ben dolgozták fel, akkor The Haunting, magyarul Az átok címen. Ezek a változatok sem voltak rosszak, de lemerjük fogadni, hogy Flanagan alkotása ütősebb lesz. Persze talán könnyedséget jelenthet az is, hogy sorozat formában kellett megálmodni az erre is kiváló alapanyagot.

Jackson történetében jópofa identitások kapják a főszerepet, akik főfeladatuknak tekintik, hogy a ház összes lakóját mielőbb az őrületbe kergessék, ehhez pedig nem is válogatnak a módszerekben. Ezt akár már az előzetesben is szemügyre vehetjük.

Flanagan-ék amúgy azért bőven hozzányúltak a sztorihoz, legalábbis olyan szempontból, hogy a sztorit napjainkba helyezték. A történetben néhány felnőtt kapja a főszerepet, akik annak idején egy kísértetházban nőttek fel, most pedig ismét vissza kell térniük a borzongató falak közé.

A 10 részes széria október 12-én debütálhat a szolgáltató kínálatában.

A főbb szerepekben Mckenna Grace, Carla Gugino, Michiel Husiman, Timothy Hutton, Ciolet McGraw, Henry Thomas és Lulu Wilson tűnik fel.

Hauntin of Hill House előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE