Hellboy Filmes Univerzum? Miért ne?

Hirdetés

Ha azt hitted, hogy majd pont a Hellboy filmek köré nem építenek filmes univerzumot, akkor tévedtél. Mike Mignola szerint benne van a pakliban, hogy idővel egy egész Hellboy Filmes Univerzum elevenedik meg a szemünk előtt.

Bocs, tudom, hogy magamat ismételgetem, de nagy bölcsesség ez. Filmes univerzumot építeni hatalmas kaland. Na meg ugye anyagilag sem feltétlen baromság. Tény, hogy vannak félresiklások, de lehet ezt nagyon jól is csinálni.

Egyébként is a franchise-ok és a filmes univerzumok korát éljük. Ebből a kalandból pedig úgy tűnik, hogy a Hellboy sem szeretne kimaradni.

Azt ugye tudjuk, hogy a Hellboy reboot formájában térhet vissza. A projekten Mike Mignola is rajta tartja a szemét, a rendezést pedig Neil Marshall vezényelhet, a főszerepben David Harbour tűnik fel. Ron Perlman pedig nagyon úgy néz ki, hogy semmilyen formában nem tér vissza.

Mike Mignola, aki egyébként a Hellboy megteremtője, a képregények atyja, úgy gondolja, hogy bőven van potenciál az ő sztorijában is, így akár egy egész univerzumot lehetne köré kanyarintani.

„A mostani reboot-ról azt kell tudni, hogy az egyik képregényt fogja lazán feldolgozni. Több létező történet esetében viszont rengeteg mindenen át kell magát rágnia az embernek. Kiderül, hogy ez a világ nagyon nagy és innen-onnan is lehet kölcsönözni gondolatokat és ötleteket. Viszont egy nagyobb világ megteremtése esetén is fontos, hogy előbb ki kell választani azokat a részeket, amelyeket elsőre szeretnél bemutatni. A reboot esetében nem is az a kihívás, hogy nincs egy konkrétan bemutatni kívánt történet. Inkább az a kihívás, hogy a háttérül szolgáló világ is érdekes legyen. Abban bízom, hogy sok olyan dolgokat be tudunk majd vezetni, amelyek egy Hellboy Filmes Univerzum formájában öltenek majd testet.”

Egy biztos, a képregény története több évtizedes múltra nyúlik vissza. Alapanyag tehát van. Ráadásul ott Pokolfajzat története is egészen alapos. A potenciál tehát abszolút megvan, még azt is kimerem jelenteni, hogy a rajongói igény is létező. Így már csak Marshall-on és a stábon múlik, hogy miként sül el a dolog.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE