Egy fostalicska lesz az új Hellraiser film?

Hirdetés

Hellraiser: Ítélet címen érkezik Pinhead és baráti társaságának legújabb kalandja. Az előzetes befutott, az érzéseink pedig bőven felemásak.

A Hellraiser filmmel kapcsolatban talán az egyszeri horrorrajongónak olyan érzése van, mint fociőrültnek a magyar válogatottal kapcsolatban. Tudja, hogy a csapatnak voltak remek pillanatai, viszont az is tény, hogy a jelent tekintve elszomorító a helyzet. Ennek ellenére az ember mégis bizakodik.

Egyrészt így tehetünk a Hellraiser: Ítélet kapcsán. Az előzetes igazából nem is lett annyira rossz, a maszkmesteri munka egészen parádésnak tűnik. Ugyanakkor az, hogy a végeredmény messziről elkerüli a mozikat, mégsem biztos, hogy túlságosan nagy pozitívum.

Az se biztos, hogy a legjobb hír, hogy a rendezést Gary J. Tunnicliffe vezényelhette, akinek ezen a téren a Kőbe zárt halál és Az égig érő paszuly egy feldolgozását köszönhetjük. Mondjuk utóbbiban szerepelt a fiatal Chloe Grace Moretz, de ez nem jelenti azt, hogy a film jól sikerült.

Egy viszont biztos, Tunnincliffe azért van, amiben nagyon jó. Maszkmesterként ugyanis már a franchise több részén is dolgozott, de ezen a téren a Mezsgye filmek is a hatáskörébe tartoznak, sőt a The Collector vagy az X-Men kezdetek: Farkas is ilyen film. Természetesen a maszkokért megint ő felelt, az előzetesen pedig az látszik, hogy ezen a téren nem kell majd fanyalognunk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Hellraiser: Ítélet jó lesz.

A sztori szerint két nyomozó valami elképesztően brutális sorozatgyilkost szeretne kézre keríteni és eközben ismerkednek meg Pinheaddel és a pokol többi teremtményével.

Pinhead szerepében persze már ne Doug Bradley-t keresd. A legutóbbi felvonásban sem ő alakította a legendás karaktert, a film olyan is volt, amilyen. Most Paul T. Taylor tehet próbát, aki eggyel talán ígéretesebb gonosznak tűnik. Az viszont már előre borítékolható, hogy a rajongók vissza fogják sírni Bradley alakítását. Amúgy mellette a Rémálom az Elm utcában Nancy Thompson-ja, Heather Langenkamp is szerepet kapott a tizedik Hellraiser-ben.

A film a tengerentúlon február 13-án debütál. Magyarországi megjelenésről egyelőre nem esett szó.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE