Hét nővér (2017)

Hirdetés

Tommy Wirkola a zombis horror és a fantasy-be hajló rémségek után egy sci-fivel hallat magáról. A Hét nővér főszerepében Noomi Rapace, Glenn Close és Willem Dafoe tűnik fel.

Hét nővér (2017)

 

Magyar cím:  Hét nővér
Eredeti cím: Seven Sisters aka. What Happened to Monday
Műfaj: akció, kaland, krimi, sci-fi
Mozipremier (USA): 2017. augusztus 18. (internet)
Mozipremier (Magyar): 2017. november 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Tommy Wirkola
Forgatókönyvírók: Max Botkin, Kerry Williamson
Filmstúdió: Nexus Factory, Raffaella Productions, SND Films

 

Hét nővér története:

A Föld túlnépesedése nem új keletű probléma, mindig is sejteni lehetett, hogy efelé haladunk. A nem túl távoli jövőben pedig mindez szörnyű valósággá válik. A világ kormányai ezért összefognak és megalkotják a „Csak egy gyerek” törvényt, amely kötelező érvényű minden lakóra a Földön. A törvény pont azt takarja, amire az elnevezése is utal. A családok csak egyetlen gyereket vállalhatnak. Az állam ezt szigorúan figyeli és amennyiben kihágást tapasztalnak az első után született gyerekeket egyszerűen elveszik

Egy férfi számára ezért igazán komoly kihívást jelent, hogy lányait nevelje. A lányok heten vannak, ám tökéletesen egyformák. A lányok így egy személyazonosság alatt élnek és mindegyikőjük a hét egy meghatározott napján mehet csak ki az utcára. Ekkor persze figyelembe kell vennie testvérei korábbi cselekedeteit. Azonban az egyik lány hétfőn nem ér haza időben, ezzel pedig súlyos láncreakciót indít el, amelynek a többiek is megisszák a levét.

A filmről készült kritikánkat erre találod.

Szereplők:

Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Marwan Kenzari, Christian Rubeck, Pal Sverre Hagen, Tomiwa Edun, Cassie Clare, Cameron Jack, Clara Read, Kirsty Averton, Lucy Pearson, Nadiv Molcho, Elijah Ungvary, Vegar Hoel

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Hét nővér forgatásai tőlünk nem messze, Romániában zajlottak. A munkálatok 94 napon keresztül tartottak.

A film forgatókönyve már 2010-ben elkészült. Max Botkin alkotása már akkor szerepelt egy listán, amelyen a legjobbnak tűnő forgatókönyvet kaptak szerepet. 2011-ben úgy tűnt, hogy végre filmmé is válhat az írás. Érdekesség lehet, hogy ekkor is norvég rendező volt a kiszemelt, Morten Tyldum. A Fejvadászok direktora azonban úgy döntött, hogy a Kódjátszma levezénylését vállalja inkább el.

A film címe eredetileg angolul Seven Sisters volt. Viszont a forgalmazási jogokat a tengerentúlon a Netflix vásárolta meg és ők úgy döntöttek, hogy What Happened to Monday címen mutatják be az alkotást. Így tulajdonképpen két címen is fut a film.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE