Hidegrázós izlandi horror a láthatáron

Hirdetés

Ég Man Þig vagy ha úgy jobban tetszik I Remember You. Utóbbi címmel mutatja be a tengerentúlon az IFC Óskar Thór Axelsson izlandi direktor legutóbbi horrorját, ami nem is tűnik rossznak.

Az izlandi filmgyártás, pláne az izlandi horrorfilm készítés azért nem tartozik a mindennapi és felkapott dolgok közé. Ennek ellenére viszont azért akadnak jól sikerült izlandi alkotások.

Ott van például a 2014-es Akváriumban élni, ami több díjat is bezsebelt, de a nézők is meglehetősen szerették. A 2012-es Dermesztő mélység sem sikerült szerintem rosszul. Vagy megemlíthetnénk a szintén azonos évre datálható Éjsötét játszmát is. Utóbbi pedig mostani témánkhoz is kapcsolódik. Az alkotás ugyanis Óskar Thór Axelsson korábbi filmje, az új pedig az I Remember You.

Ez alkalommal már egy sokkal inkább horror és misztikus elemekkel megszórt produkcióról van szó, amelyben a nyomózás és a krimi jelleg azért az előzetes alapján úgy tűnik, hogy megmarad.

Maga a történet egyébként nem tűnik nagy eresztésnek. Egy pár elutazik egy meglehetősen elszigetelt kis izlandi faluba, hogy felújítsanak ott egy régi öreg házat. Hamarosan azonban kénytelen rájönni, hogy a hely nagyon-nagyon sötét titkokat rejt. Magáról a házról már nem is beszélve.

I Remember You – Ég Man Þig előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE