The Walking Dead 8. évad – Minden infó egy egy helyen

Hirdetés

Az AMC-nél nem teketóriáztak sokat a The Walking Dead jövőjét illetően. A széria 7. évadának kezdése előtt már hivatalosan is bejelentették, hogy 2017-ben érkezik a The Walking Dead 8. évad.

Abban azért biztos vagyok, hogy nem most van az a pillanat, amikor az állad leesik, és percekig nem találod. A bejelentés viszont sportnyelven akár papírformaként is nevezhető. Az AMC nem várt ki, úgy döntöttek, hogy nosza neki, jöjjön a The Walking Dead 8. évad.

Ezzel a bejelentéssel amúgy egészen biztosak lehetünk abban, hogy a széria megéli a 100. részt.

The Walking Dead 8. évad

A bejelentést az AMC elnöke, Charlie Collier tette meg, aki stílusosan az Ecc, pecc, kimehetsz jelmondattal kezdte néhány mondatos beszédét.

Aztán jött a kötelező és elmaradhatatlan, de nyilván mélyigazsággal bíró rész. Kiderült, hogy imádnak együtt dolgozni Robert Kirkman-nel és Scott M. Gimple-lel. Na meg ugye a többiek sem szarral gurigáznak.

Ja és megemlítették a rajongókat, akik nélkül már rég lehúzhatták volna a rolót, így a respect nekik is magas fokon jár.

A The Walking Dead 8. évad természetesen 2018 őszén kerülhet majd képernyőre.

A sorozat nézettsége amúgy az elmúlt évadban egy kicsit csökkent. Mármint az ötödik évadhoz képest, ami mindenképpen nézettségi csúcsot hozott. Akkor volt, hogy 17,3 millió nézőt ültetett a széria a képernyő elé. Persze a hatodik évados 13 milliós nézőszám sem az a fajta, ami miatt az AMC-sek le kell, hogy süssék a szemüket, ha rákérdeznek. A hetedik évad esetében mondjuk kicsit talán hullámzó volt a teljesítmény, hiszen a premier kapcsán sokan meghökkentek és akadtak olyanok, akik rövid úton offolták a szériát.

A The Walking Dead 8. évad kapcsán pedig rengeteg az ígéret, ebben a posztban igyekszünk folyamatosan frissíteni a legújabb tudnivalókat az évad kapcsán. Alant pedig a hetedik évad egyes részeinek leírását találod.

Amit a The Walking Dead 8. évadról tudni kell

Az évad startja előtt érdemes lehet néhány dolgot felidézni. Ennek okán több remek videó is érkezett, amelyek pont ezt a törekvést szolgálják. Például rögvest itt a sorozat visszatekintője, amolyan gyorstalpaló vagy felidéző jelleggel:

Érdemes lehet a kulisszák mögé is belesni egy pillanatra. Az alant lévő videóban a színészek vallanak arról, hogy mit is jelent számukra a The Walking Dead:

A sorozat főkaraktere Rick. Ez nem is kétség. Ebben a videóban az ő történetét ismerhetjük meg. Hol kezdte és hova jutott a karakter.

Rick a a főkarakter. Viszont az egyik legnagyobb közönségkedvenc mégsem ő, hanem Darly. Mutatjuk is az ehhez kapcsolódó videót:

A kedvcsináló videókból sosem elég. Érkezett egy újabb mozgóképes anyag!

Október elején érkezett egy új teaser videó!

Pár héttel a premier előtt újabb infómorzsák érkeztek az új évadot illetően. Lássuk ezeket.

A 8. évad premierje ugye a 100. rész lesz. Ez a Mercy vagyis a Kegyelem címet viseli.

A 8. évad 2. része a The Damned címet viseli. Ebben már a szövetségesek előállnak egy tervvel, hogy miként is lehetne Negan-ék ellen vonulni. Ebben a részben állítólag Rick egy régi ismerőse is előkerül. Egyelőre nem árulták el, hogy pontosan kiről van szó.

Az évad harmadik része a Monsters (Szörnyek) címet viseli majd. Ebben a Megmentőkkel történő konfliktus nem várt következménnyel jár Rickék számára. A szövetségesek lelkesedése ennek hatására majd egy kicsit kezd lelohadni.

Az új évadban több lesz a káromkodás, kicsit szabadszájúbb lesz az egész.

Az ígéretek szerint az új évadban talán több lesz a káromkodás. Dave Erickson showrunner elmondása szerint az AMC engedélyezte, hogy az évad során két alkalommal a “fuck” szót is használják. Ez korábban nem volt jellemző és a showrunner beszámolója szerint egyébként is van egy lista arról, hogy ilyen téren mit szabad és mit nem.

Közeledve a premierhez érkezett néhány fotó az IGN jóvoltából és egy hivatalos szinopszis is.

“Rick Grimes és barátai ez alkalommal minden eddiginél halálosabb kihívással néznek szembe. Alexandria kényelmét élvezve kicsit talán megfeledkeztek arról, hogy milyen brutális és szörnyű világ veszi körül őket. Negan és a Megmentők felbukkanása megtörte hőseinket. Rick először békés megoldást keresett, azonban rájött, hogy ez nem járható út, így más elnyomott közösségekkel együtt a szembeszegülés mellett döntött.

A Megmentők többen vannak és sokkal jobban felszereltek, de Rick hisz az egységben és a szebb jövőben. Mint minden csatában, úgy ebben is lesznek veszteségek és komoly áldozatok. A Rick vezette Alexandria, a Maggie irányította Hilltop és Ezekiel királysága azonban együttes erővel próbál meg véget vetni Negan és a Megmentők rémuralmának.

Robert Kirkman egy interjúban arról beszélt, hogy a The Walking Dead 8. évad meglehetősen bekeményít majd. Sokkal pörgősebb lesz és több akciót is ígérnek. Totális háborúra számíthatunk, az ő megfogalmazása szerint.

A csatorna közzétett egy visszatekintő videót is, amelyen az eddigi 99 rész összefoglalását készítették el. Nyilván meglehetősen zanzásítva, a legemlékezetesebb pillanatokat csokorba rendezve:

A nyolcadik évad nyitó epizódja a sorozat 100. rész lesz. A készítők és a szereplők egy videóban köszönték meg az eddigieket a nézőknek:

Érkezett néhány újabb fotó a nyolcadik évad kapcsán. Íme – kattintásra növekszenek:

Az AMC bejelentése szerint a tengerentúlon október 22-én folytatódik a sorozat. Ezzel együtt pedig a FOX Magyarország is jelezte, hogy a megszokott formában érkezik Magyarországon a széria újabb és újabb része. Tehát egyetlen nappal az amerikai premier után már szinkronosan jön az új rész. Ergo a nyolcadik évad első felvonását október 23-án láthatjuk kis hazánkban.

John Bernecker színész-kaszkadőr az életét vesztette a The Walking Dead 8. évadának forgatásán. A beszámolók szerint egy akciójelenet felvétele során egy rosszul kivitelezett zuhanást követően több méter magasból fejjel esett a betonra Bernecker. A férfit az Atlanta Medical Center-be szállították, ám a gyors beavatkozás sem tudta megmenteni az életét. Az AMC átmenetileg leállította a forgatási munkálatokat. Bernecker 33 éves kora ellenére rutinosnak számított a szakmában, hiszen több nagy hollywoodi produkción is volt szerencséje dolgozni.

Megérkezett az első fotó a sorozat nyolcadik évadából az Entertainment Weekly jóvoltából. Daryl és Carol ismét közös jelenetben tűnhetnek majd fel ennek alapján.

The Walking Dead 8. évad

Az már biztosnak mondható, hogy Negan visszatér a folytatásban. Ez mondjuk a hetedik évad végét látva nem is kérdés, viszont a hír már jóval a szezon befejezése előtt megszellőztette a karaktert alakító Jeffrey Dean Morgan. Igaz talán korábban is lehetett sejteni, hogy nem csak egyetlen évadra terveznek ezzel a karakterrel a készítők.

Scott M. Gimple, a sorozat kreátora még korábban a PaleyFest nevű rendezvényen ejtett el pár szót az új évaddal kapcsolatban. Gimple ezen a rendezvényen kiemelte, hogy a The Walking Dead 8. évad 1. része a sorozat századik epizódja lesz. Ennek fényében készülnek rá és állítólag tévés történelmet szeretnének írni. Más kérdés, hogy ezt talán a hetedik évad első részében is megtették és az nem sült el feltétlen jól. Pontosan nyilván nem tudni, hogy mire számíthatunk és a hetedik évad sem kapott olyan nagyon agyalni való zárást. Az viszont biztos, hogy Gimple úgy fogalmazott, hogy a The Walking Dead 8. évad 1. része a sorozat következő 100 részét is meg fogja határozni. Tervek tehát vannak. Bár ez nem meglepő, mert ezzel kapcsolatban már Robert Kirkman is beszélt egy interjúban.

Aztán ne feledkezzünk meg arról a hírről sem, mely szerint van rá esély, hogy Glenn visszatér a nyolcadik évadban. Persze nem zombiként, az mondjuk Lucille-nek hála nehéz is volna. Inkább valami visszaemlékezést kaphat, mint ahogy azt Abrahammel is tették a hetedik évad zárásánál.

Május közepén pedig nem Gimple, hanem a széria egyik producere volt nyilatkozós kedvében. Denise Huth az Entertainment Weekly-nek adott interjút, amelyben kitért arra, hogy igazán akciódús lesz a The Walking Dead 8. évad.

„Rengeteg akcióra számíthatunk, nagyon izgalmas lesz. Szerintem a rajongók rendkívül elégedettek lesznek. Én is rajongónak tartom magam, és amikor a forgatókönyvet olvastam, akkor alig vártam, hogy lássam a végeredményt. Megéri kivárni, higgyék el!”

Epésen megjegyezhetjük, hogy naná, mégis mit mondana szegény Huth, de talán higgyünk neki. Mondjuk az talán valóban várható, hogy akciófronton beindulnak a dolgok. Az viszont kérdés, hogy ez nekünk rajongóknak jó-e. Gondoljunk csak a legutóbbi The Walking Dead epizódra, ahol akció ugyan volt, de a rendezése ennek a blokknak egy kicsit kritikusra sikeredett.

A The Walking Dead 8. évad kapcsán azért már elmélkedtünk, hogy vajon mire is számíthatunk. Ezeket a dolgokat ebben a posztban szedtük össze.

The Walking Dead 7. évad „hogy voltok”:

1. rész
2. rész
3. rész
4. rész
5. rész
6. rész
7. rész
8. rész
9. rész
10. rész
11. rész
12. rész
13. rész
14. rész
15. rész
16. rész

 

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE