Hóember (2017)

Hirdetés

Michael Fassbender és Rebecca Ferguson főszereplésével érkezik a népszerű dán regényíró Jo Nesbø Hóember című regényének megfilmesített változata.

Hóember teljes film

 

Magyar cím:  Hóember
Eredeti cím: The Snowman
Műfaj: kirimi, dráma, horror
Mozipremier (USA): 2017. október 20.
Mozipremier (Magyar): 2017. október 12.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Thomas Alfredson
Forgatókönyvírók: Hossein Amini, Peter Straughan, Jo Nesbø
Filmstúdió: Another Park Film, Perfect World Pictures, Universal Pictures

Hóember története:

Harry Hole (Michael Fassbender), az elit nyomozóosztag vezetője ismét nehéz fába kell, hogy vágja a fejszéjét. Amikor leesik az első hó, akkor egy eltűnt áldozat után kell nyomoznia. Hole úgy gondolja, hogy egy rémisztő és igazán rejtélyes sorozatgyilkos lépett akcióba újra. Szerencsére nincs egyedül. Egy éles eszű újonc is segíti a munkáját, erre pedig szükség is van. Ugyanis a régi ügyeket kell összekötni a brutális új üggyel, hiszen csak így lehet túljárni a gyilkos eszén. Az idő azonban sürgeti Hole-ékat, hiszen még a következő hóesés előtt cselekedniük kell.

Szereplők:

Rebecca Ferguson, James D’Arcy, Michael Fassbender, Chloe Sevigny, Val Kilmer, J. K. Simmons, Charlotte Gainsbourg, Jamie Clayton, Toby Jones, Sofia Helin, David Dencik, Jakob Oftebro, Jo Nesbø, Ronan Vibert, Alec Newman

Képek, plakátok:

Hóember 2017

Előzetesek, videók, szpotok:

 

Érdekességek:

Jo Nesbø azonos című regénye még 2007-ben jelent meg. Igaz nem az az egyetlen Nesbø regény, amelynek középpontjában Harry Hole nyomozó áll. Eddig 10 könyvet írt a szerző a főszereplővel. A Hóember című a sorozat hetedik kötete.

A tervek szerint az is megtörténhetett volna, hogy a Hóember rendezését Martin Scorsese kapja. Jó ideig ezt akarta a stúdió. Végül azonban mégis Thomas Alfredson, az Engedj be! és a Suszter, szabó, baka, kém direktora kapta a feladatot. Scorsese persze nem távolodott el teljes egészében a projekttől. Producerként rajta tartotta a szemét a munkálatokon. Igaz egy pletyka szerint Ridley Scott neve is felmerült a rendezői posztra.

A film forgatásai 2016. január 18-án Norvégiában kezdődtek meg. Michael Fassbender-nek, akire a főszerepet osztottak nem is volt sok ideje. Az Assassin’s Creed forgatásait ugyanis két nappal korábban fejezték be. Ott végzett és már jöhetett is a következő filmes munka.

A stáb egyébként Drammenben, Oslóban és Bergenben is dolgozott.

A Hóember egyébként az egyik első nemzetközi produkció, amelynek forgatásai Norvégiában zajlottak. A másik ilyen szintén a 2017-ben érkező Matt Damon főszereplésével készült Downsizing volt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE