Idris Elba készítene még egy Setét torony filmet

Habár A Setét torony film semmilyen szempontból nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, azért van, aki bizakodik még a folytatást illetően. Idris Elba, a film főszereplője például biztos.

Az idei év azt gondolom eddig egészen jól alakult a Stephen King feldolgozások tekintetében. A Mr. Mercedes sorozat kiválóan sikerült. Az Az világsiker, a Bilincsben pedig Netflix alkotásként jelent meg, mégis nagyon pozitív visszhangot kapott, és tényleg jó.

Ezen a téren viszont A Setét torony mozifilm kifejezetten rossz példa lenne. A filmet elképesztő módon várták a rajongók. Nem csoda, hiszen évek, ha nem évtizedek óta téma már a könyvfolyam filmes feldolgozása. Ehhez képest a végeredmény csalódás keltő lett. Egyrészt pénzügyileg is. Másrészt kritikailag is. Utóbbival pedig a nagy baj az, hogy nem csak a hivatásos kritikusok, hanem az átlagnézők is simán lehúzták a filmet.

A 60 milliós projekt így végül 50 milliót szerzett saját hazájában, amihez jött még 60 millió nemzetközileg. Az igazi örömködéshez viszont ez édeskevés.

Ennek ellenére arra jó esély van, hogy sorozat formájában még találkozhatunk a történettel. Viszont a folytatás meglehetősen kérdéses. Stephen Kingnek lennének ötletei, hogy miként is kellene folytatni a dolgokat, leginkább a korhatáros komolykodás terén lát potenciált az egészben.

Másrészt Idris Elba is nyilatkozott ez ügyben.

„Én nagyon szívesen készítenék még egy filmet, amelyben jobban megismerhetnék a karakteremet. Nem tudom a tévésorozattal pontosan mi a helyzet, de biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás.”

A kis pozitív. Gondolhatnánk. Persze az mindig jó, ha a színészek is kampányolnak egy film mellett. Igaz a stúdió meggyőzni szerintünk akkor sem lesz egyszerű.

A rosszmájúak szerint Idris Elba azért szeretne ismét Setét torony filmet, mert a közeljövőben nem igazán van más szerep kinézőben számára, így ezen a téren szeretne alkotni, hogy pénz álljon a házhoz.

CLOSE
CLOSE