Insidious – Az utolsó kulcs (2018)

Hirdetés

A negyedik felvonással folytatódik az Insidious kaland. Ez alkalommal Lin Shaye karakter kerül igen komoly slamasztikába.

 

Magyar cím: Insidious – Az utolsó kulcs
Eredeti cím: Insidious 4: The Last Key
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2018. január 5.
Mozipremier (Magyar): –
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Adam Robitel
Forgatókönyvírók: Leigh Whannell
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Entertainment One, LStar Capital

Insidious – Az utolsó kulcs története:

Ez alkalommal egy előzményfilmet kapunk. Dr. Elise Rainer (Lin Shaye) kerül a középpontba, akinek a saját házában kell szembe néznie egy igazán kegyetlen démonnal.

Szereplők:

Javier Botet, Josh Stewart, Lin Shaye, Kirk Acevedo, Bruce Davison, Spencer Locke, Leigh Whannell, Caitlin Gerard, Jerrika Hinton, Angus Sampson, Hana Hayes, Tessa Ferrer, Marcus Henderson,  Ava Kolker, Amanda Jaros

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, spotok:

 

Érdekességek:

Már az előzetes pletykák is arról szóltak, hogy ez alkalommal Lin Shaye karaktere, Elise kerülhet a középpontba. Egészen pontosan az ő háttértörténetét ismerhetjük meg. Shaye ugyanis már az előző három filmben is szerepet kapott. 2017 szeptemberében adta ki a Blumhouse Productions a hivatalos szinopszist és érkezett meg az előzetes is. Kiderült, hogy valóban Elise történetét mutatják meg a nézőknek.

Nem csak ő, hanem Specs és Tucker is visszatérnek. A paranormális jelenségekkel foglalkozó párost ez alkalommal is Leigh Whannell és Angus Sampson keltik életre. Whannell egyébként forgatókönyvíróként is jegyzi a franchise-t. Érdekesség lehet, hogy a harmadik felvonásnak a rendezését is elvállalta. Ez alkalommal viszont nem élt a lehetőséggel.

Ezt a feladatot Adam Robitel kapta, aki az Ördögűzés: Deborah Logan története című film rendezői székéből lehet ismerős.

A filmben Josh Stewart is szerepet kapott. A színész a Harmadik műszak című sorozatból vagy a Gyilkos elmékből is ismerős lehet, de a The Collector és a The Collection című horrorfilmekben is találkozhattunk már vele.

A film gonoszát alakíthatja a spanyol Javier Botet. A 2 méter magas színész általában hasonló szerepeket kap. A Démonok között 2. részében ő volt a ferdehátú rémség, az Alien: Covenant-ban Xenomorph jelmezbe bújhatott, de A visszatérőben is egy rémséges álombeli alakot keltett életre.

Megosztom:Share on Facebook47Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE