Jeffrey Dean Morgan szerint Negan nem gazfickó

Hirdetés

A The Walking Dead színésze, Jeffrey Dean Morgan szinte biztos, hogy egy csapásra átvette az uralmat a sorozatban és ha az utóbbi időben volt egy kis állóvíz azt rendesen felkavarta. A színésszel a The Hollywood Reporter készített interjút.

Komoly megpróbáltatást jelentett a színészek számára a The Walking Dead 7. évad 1. részének elkészítése. Legalábbis a készítők és maguk a szereplők is ilyeneket nyilatkoztak. Október végén pedig a nézők számára is kiderült, hogy miért is volt ez így. Az kétségtelen, hogy a sorozat legvéresebb és erőszakosabb felvonását láthattuk, de talán azt sem túlzás állítani, hogy a sorozatok között is vitte a prímet ilyen szempontból az évadnyitó.

A THR készített egy interjút a stáb új tagjával Jeffrey Dean Morgan-nel, akit rengeteg dologról kérdeztek. Többek között szóba kerültek a képregény és a sorozat közti különbségek is. Természetesen Negan szempontjából.

„A legnagyobb különbség a nyelvezet. A képregényben Negan kedvence szava az a bizonyos ’f’ betűs, amit minden formában használ. Az AMC-n viszont ezzel csínján kell bánni. Az ikonikus jelenet során igyekeztek pontos másolatot készíteni a képregényből, ami számomra is kihívás volt, hogy azért képernyőképes legyen a dolog. Igyekeztünk az ’f’ betűs szitokszavakat kreatívan megváltoztatni. Mókás volt ez az írók számára. Én folyamatosan azt kérdeztem, hogy miért nem fér bele néhány káromkodás. Ha már csinálunk egy erőszakos műsort, akkor beleférhetne. Nem is teljesen értem, hogy miért kellett itt meghúzni a határt.”

Sokan ugyanis a rajongók közül pont ezt hiányolták. Az pedig tény, hogy a képregényes Negan egyik esszenciáját talán pont a fuck szó örökös használata adja. A sorozatban viszont ezt mellőzni fogja a karakter.

Jeffrey Dean Morgan szerint Negan nem gazfickó

A THR újságírója természetesen a sorozat első felvonásának erőszakosságát sem hagyhatta ki. Szóba került, hogy sok rajongó túlzóan véresnek és erőszakosnak találta a nyitórészt. Erről Jeffrey Dean Morgan véleményét is kikérték.

„Szerintem nem tudsz mindenkit boldoggá tenni. Ez egy erőszakos dolog. A képregény is ilyen természetű. Az ok szerintem, hogy sokan nagyon erőszakosnak gondolták – mert azért meg kell hagyni, hogy volt már néhány durva dolog a The Walking Dead-ben – az szerintem azért van, mert két szeretett és imádott karakterről van szó, ez tette nehézzé. Ha zombik fejét csapjuk szét darabokra, akkor nem panaszkodik senki. De ha van két karakter, akiket mindenki imád, akkor azért érzelmi szempontok is közre játszanak. Ebből fakad, hogy néhányak szerint túl erőszakosak voltunk. Persze tényleg, ez nem kérdés. Azért remélem, hogy az emberek nem mondanak le a sorozatról, hiszen rengeteg mindent szeretnénk még elmesélni, rengeteg jó történet jön még. De, ahogy mondtam nehéz mindenkit boldoggá tenni. Nem olyan régen az emberek az évad végi cliffhanger-t bírálták. Most meg túl erőszakos. Az évad végén mindenki azért sipákolt, mert látni akarták, hogy kinek a fejét verik szét. Most megmutatják és túl sok. Nem egyszerű ez, nem lehet mindenkinek jót csinálni. Greg Nicotero, a rendező és Scott Gimple, az író szerettek volna hűek lenni a képregényhez. Negan pedig ott így járt el, így mutatkozott be. Az emberek erre emlékeznek. Tényleg úgy gondolom, hogy azért tűnt erőszakosnak, mert Michael és Steven húzták a rövidebbet, nem gondolnám, hogy erőszakosabb volt ez, mint néhány másik korábbi jelenet vagy sorozat.”

Na és természetesen maga a karakter is szóba került. Jeffrey Dean Morgan pedig elárulta, hogy szerinte Negan nem feltétlen egy gazfickó.

„Imádom őt, imádom eljátszani. Nem tartom őt gazfickónak. Egy ilyen apokaliptikus világban, mint a The Walking Dead-ben, hogy lehet különbséget tenni a jó és a rossz között? Csak azért, mert hét éve Rick Grimes és Daryl Dixon meg a csapat nyomában vagyunk, ők váltak a sorozat hőseivé. Viszont ha az elmúlt hét évben Negan és a Megmentők kapták volna a főszerepet, akkor ők lennének a sorozat hősei. Rick-ék szörnyű dolgokat is műveltek az elmúlt hat évben. Most pedig jött Negan, aki hasonló dolgot tett egy baseballütővel. Egy érem két oldaláról van szó.”

Sokak szerint Jeffrey Dean Morgan számára akár szakmai elismerés is járhat az alakításáért. Tény, hogy az első felvonásban rendesen odatette magát és vélhetően a későbbiekben sem fog lankadni a profizmusa.

Hétvégén jön az újabb The Walking Dead epizód, viszont addig is érdemes lehet a hazai rajongói Facebook oldalt böngészni.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE