John Carpenter szerint Rob Zombie egy hazug fickó

Hirdetés

John Carpenter egy igazi horror fenomén, akinek rengeteg remek filmet köszönhetünk. Jó ideje már nem igazán foglalkozik a rendezéssel, maga mögött hagyta a szerinte bűzlő álomgyárat, viszont a filmezéssel kapcsolatban néha megosztja a véleményét. Most éppen Rob Zombie-t hordta le.

A zseniális rendezői a New York-i egyetem egyik filmes szemináriumának volt a vendége, ahol a diákok bármit kérdezhettek tőle. Az egyik tanuló pedig a Halloween történet felé vette az irányt. Ennek kapcsán pedig menthetetlenül szóba került a Rob Zombie-féle Halloween remake is.

Előjáróban tényleg fontos tudni, hogy John Carpenter a háta közepére sem kívánja Hollywood-ot. Annak idején a Köd című filmjéből engedte, hogy remake legyen, de mindösszesen azért, mert elég sokat fizettek neki. Viszont nem vette ki a részét a dologból, a jogokat eladta és számára véget is ért a történet.

A dolog esetében pedig ugye még erre sem volt szükség, hiszen Carpenter filmje is feldolgozás volt.

Viszont vissza a beszélgetésre.

Carpenter meglehetősen őszintén vallott a Halloween remake-ről is, ráadásul egy kicsit ki is fakadt. Hazug szarjankónak nevezte Rob Zombie-t.

„Hazudott velem kapcsolatban. Egy interjúban azt állította, hogy amikor beszéltünk meglehetősen rideg voltam vele, amikor tálalta, hogy szeretné újra álmodni a Halloween-t. Ennél aztán semmi sem állhat messzebb az igazságtól. Azt mondtam neki, hogy csinálja meg a saját filmjét, ne is törődjön velem, viszont nagyon támogató voltam. Nem is értem miért hazudott ez a szarjankó.”

Carpenter egyébként nem csak erről szólt, hanem a végeredménnyel kapcsolatos véleményét is kifejtette.

„Szerintem kiölte a misztikumot a történetből azzal, hogy túl sokat árult Myers-ről. Engem ez nem érdekelt. Ő egy természeti erő, kis híján egy felsőbbrendű lény, túl nagy dolog.”

Tény, hogy a rajongók sem voltak odáig azért, amit Rob Zombie végül a vászonra álmodott. Bár abban sokat egyetértenek, hogy a folytatás egy fokkal jobban sikerült.

Persze Rob Zombie kedvét ez sem vette el a rendezéstől. Azóta pedig inkább eredeti ötletekkel próbálkozik. Most például a 31 című filmmel, ami történetét tekintve meglehetősen lapos, viszont Zombie szokásához híven igyekezett túltolni a vérengzést. Tény, hogy így emlékezetesebb a végeredmény.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE