Jön a Pumpkinhead reboot

Hirdetés

Emlékszel még Stan Winston horrorfilmjére? Nos a jó öreg vérengző démon ismét visszatér, ám most nem folytatás következik, hanem jön a Pumpkinhead reboot.

Tudom, hogy baromi nagy közhely, de tényleg a reboot-ok és a remake-ek korát éljük. Ja meg ugye a folytatásokét. Nem csak horrorfronton történik ez, hanem úgy ánblokk ez a tendencia. Ez aztán néha jó és néha tényleg remek folytatást vagy újrát kapunk. Máskor pedig botránkozva próbáljuk elfelejteni a megalkotott szörnyűséget.

Nos a Pumpkinhead film annak idején egészen kellemes meglepetés volt. Nem mondom, hogy itthon is akkora klasszikus lett, mint néhány másik a ’80-as években készült horror, de azért voltak rajongói. A tengerentúlon pedig még bőven nevezhetjük igazán népszerűnek is.

A effekt-zseni Stan Winston első rendezése volt ez, az alapot pedig egy  Ed Justin versből merítette. Valamint a forgatókönyv megírásából is kivette a részét. A főszerepet Lance Henriksen-re osztotta, aki ekkoriban azért elég nagy névnek számított, azóta persze kicsit lentebb adta.

A korrekt első rész már akkor folytatásért kiáltott, igaz nem olyan hangosan, hiszen csak 1993-ban készült el a Pumpkinhead 2. felvonása. Mondjuk itt már nem igazán volt sem Stan Winston, sem Lance Henriksen a fedélzeten és a minőség is sokkal visszafogottabb volt. A sornak pedig igazából itt sincs vége.

2006-ban néhány lelkes producer úgy gondolta, hogy a Pumpkinhead sztorit folytatni kell, így neki ugrottak a Porból porrá című résznek, hadd legyen trilógia a dologból. Lance Henriksen egyébként visszatért, sőt Doug Bradley-t is sikerült szerződtetni és talán a második résznél nem is lett sokkal rosszabb a végeredmény. Ám még így is bőven felejthető. Annak ellenére is, hogy egy éven belül egy újabb résznek „örülhettünk”.

Ezzel pedig talán szerencsére pont került a dolog végére, de sejthettük, hogy nem örökre.

Nem régiben aztán a Fűrész-filmek egyik producere, Peter Block jelezte, hogy a Pumpkinhead jogai nála vannak, ő pedig úgy tervez, hogy elkészül a Pumpkinhead reboot.

Block jelezte, hogy már a forgatókönyv megírására is felbérelte Nathan Atkins-t. Ez mondjuk nem biztos, hogy a legjobb hír. Atkins-től korábban a Pánikkapcsolót, a Hidegfúziót vagy éppen a Halálos lejtőt láthattuk. Igaz különféle minősítésekben a 24 sorozaton és A horror mesterein is dolgozott, viszont nem íróként, ám csak ragadt rá valami.

Peter Block továbbá elmondta, hogy még nem tudni ki lehet a Pumpkinhead reboot rendezője, ahogy a szereplőkről sem tud még információval szolgálni. Ami viszont biztos, hogy ha minden klappol, akkor már 2017-ben bemutatnánk a végeredményt. Ja és hozzátette, hogy a CGI megoldásokat hanyagolnák és hagyományos eszközökkel kívánják elénk varázsolni az effekteket. Ez mondjuk legalább egy jó hír lehet.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE