Jött, de nem győzött A köd sorozat

Hirdetés

Közelről sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket a Stephen King története alapján készült A köd című sorozat. A Spike TV egy évad után úgy döntött, hogy elkaszálja a szériát.

A dán születésű Christian Torpe úgy érezte, hogy sorozatot faraghat Stephen King A köd című írásából. Az elképzelés alapvetően is érdekesnek tűnt, hiszen az írás sem tartozik a legnagyobb lélegzetvételű filmek közé. Persze az alapsztori egyáltalán nem rossz. Egy kisváros, amelyet beborít a mindenre kiterjedő köd, amelyben ráadásul félelmetes lények is lapulnak. Sejteni lehetett, hogy a sorozat a felütést használja, és azon túlmenően eltér majd a könyvben leírtaktól.

Így is történt, a sztori viszont nem nyerte el a rajongók tetszését. Az első rész még nem is volt rossz, de utána valahogy nem sikerült igazán érdekessé tenni az egészet. Nem beszélve arról, hogy talán A búra alatt is valami hasonló sztorit sorozatosított és azért a kifulladás ott sem maradt el.

A The Mist ráadásul el sem jutott addig, mint a pályatárs. Egy évad, azaz tíz rész után a Spike Tv búcsút is intetett a szériának, ami a nézettségi adatokat látva és a közvéleményt kutatva egyértelmű döntés lehetett.

Egyébként a képernyőn is akadt a 2017-es évben másik feldolgozás is. A Mr. Mercedes azért bőven jobb kritikákat kapott. Na de így volt ez a vásznon is, ahol az Az remek, sőt több mint remek teljesítményt nyújtott. A setét torony pedig inkább felejthető lett.

A „King-év” viszont a streaming csatornákon is folytatódott. A Bilincsben kifejezetten jó kritikákat kapott, igyekszünk róla mi is mielőbb írni. Na meg szintén a Netflix jó voltából érkezhet majd az 1922 is.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE