A készítők lopták a Stranger Things ötletét?!

Hirdetés

Hoppá! Beperelték a Duffer testvéreket, plágiumvád érte a Stranger Things sorozatot.

Nahát, egy újabb plágiumvád. Nagyjából ezzel és egy legyintéssel tudhatjuk le a Stranger Things háza tájáról érkezett legújabb infót. A Netflix népszerű sorozatát ugyanis azzal vádolják, hogy lopott ötlet alapján sikerült azt az égbe vinniük a készítőknek.

Charlie Kessler volt az, aki a vádakat megfogalmazta és bírósági eljárást indított az ügyben. Kesslr ugyanis 2011-ben készített egy rövidfilmet, amely Montauk-ról, egy kisvárosról szól, ahol a Stranger Things városához hasonlóan különös események történnek.

Kessler ennél is továbbment, elmondta, hogy ezt követően egy egész hosszú forgatókönyvet is elkészített, ami a The Montauk Project címet viseli. Ráadásul hozzátette, hogy 2014-ben, a Tribeca Filmfesztiválon találkozott a Duffer-tesókkal, akiknek beszélt is a forgatókönyvről és a filmötletről. Kessler szerint a testvérek ezt követően egyszerűen lenyúlták az ötletét, megvalósították azt és egy rahedli pénzt kerestek vele, amiből persze Kessler egy pennyt sem látott.

Itt tennénk azt hozzá, hogy a Stranger Things azért feltűnően sok ötletet kölcsönöz ismert alkotásokból, népszerű szerzőktől. Stephen King nevét például rögtön megemlíthetjük, igaz ő pot azok közé tartozik, akik imádják a sorozatot és nem bánja, hogy egy-két általa kitalált dolog esetleg visszaköszön a képernyőn.

Nem úgy Kessler. Az általa készített forgatókönyvben egyébként tényleg vannak hasonló vonások, de jó eséllyel nem lesz egyszerű bizonyítani azt, hogy a Duffer-testvérek ellopták az ötletét. Másrészt azért az is érdekes, hogy Kesslernek eddig nem fájt a szíve a Stranger Things miatt. Most viszont, két sikeres évad után rájött, hogy amit lát, az bizony a sajátja is lehetne. Különös, de azért kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE