Készül a japán Piranha

Hirdetés

Egészen érdekes hír látott napvilágot. Úgy tűnik, hogy újabb folytatást kaphat a Piranha. Ez alkalommal ráadásául egy japán változat készülhet a franchise-ból.

Az 1978-ban bemutatott Piranha film egy egészen korrekt, mára már klasszikusnak számító darab volt Joe Dante rendezésében. A húsevő halak kalandja elég véres és brutális volt, ráadásul a siker sem kerülte el, így a producerek csak hamar úgy érezték, hogy érdemes volna folytatni a dolgot.

A második rész, a Repülő gyilkosok mondjuk talán kevésbé volt jó. Bár egy bizonyos úriembert elindított a pályán. Talán ismerős lehet a név: James Cameron.

A siker elmaradt, így jó időre a sztori is eltűnt, míg nem a ’90-es évek közepén a jogokat birtokló producer Chako van Leeuwen vagyis Hisako Tsukuba úgy döntött, hogy egy tévés feldolgozás erejéig érdemes foglalkozni az emberevő halakkal.

A Scott P. Levy rendezésében készült film minden szempontból felejthető, még Mila Kunis szereplésének ellenére is. A Piranha történet pedig megint egy időre eltűnt a süllyesztőbe. Egészen 2010-ig, amikor Tsukuba ismét elővette a sztorit, most éppen Alexander Aja kezébe adta. A francia direktor 3D-s filmet készíthetett és talán ki is maxolta a sztoriban rejlő lehetőséget. Vicces volt, véres és a cicik sem maradtak ki. Ráadásul a 24 millióból készült film végül világszerte 84 milliót termelt, tehát sikeresnek is nevezhetjük. Jöhetett a folytatás a 3DD, amelyben mindenből dupla volt. Piranhából, vérből és cickókból is. John Gulager alkotása viszont annak ellenére sem lett világmegváltó, hogy Patrick Melton és Marcus Dunstan, a The Collector filmek és néhány Fűrész folytatás írói is dolgoztak rajta. 8 milliós sikerről beszélhetünk, igaz a büdzsé is töredéke volt a korábbinak, állítólag 5 milliót szántak rá.

Hisako Tsukuba azonban továbbra sem akar leállni. A jogok még mindig nála pihennek és úgy tűnik, hogy 2018-ban egy újabb Piranha film kerülhet a mozikba. Úgy tudni, hogy egy japán változatról van szó, amelynek az előkészületei már meg is kezdődtek.

A Summer of the Piranha címen is emlegetett film sztorijáról egyelőre nem sokat tudni, persze vélhetően nem is fogják azt túlgondolni. Azt nem tudni, hogy ki lehet a rendező és kiket láthatunk majd a végeredmény. Két koncepciós rajz viszont befutott.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE