Kevesebb Alien, több android a Covenant folytatásban

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban vajmi keveset lehetett hallani a tervezett Alien univerzum soron következő darabjáról. Ebben persze annak is szerepe lehet, hogy a Covenant nem teljesített túl jól. Ridley Scott azonban még mindig nem tett le a folytatásról, sőt már kés tervei is vannak.

Sajnos az Alien: Covenant a várakozásokon alul teljesített. Mondhatjuk ezt nézői szemszögből, de állíthatja ezt a stúdió is. Ridley Scott alatt pedig inogni kezdett a szék. A szék, ami azért elég biztos volt, hiszen a Fox inkább neki szavazott bizalmat és nem a Neil Blomkamp féle Alien 5-nek. Ez persze figyelembe véve Scott nagyobb tapasztalatát abszolút érthető is. Mégis sajnálhatjuk, hogy Blomkamp nem vihette vászonra az izgalmasnak tűnő elképzeléseit. Pláne annak fényében, hogy Scott újabb Alien-filmje nem ütött akkorát.

Nem is tudni, hogy elkészülhet-e a folytatás, amit a direktor már a Covenant premierje előtt bezengett. A stúdió azonban ezen a téren mégis takarékra vett mindent a gyenge szereplést követően.

Ridley Scott ennek ellenér etervez. Most éppen az Empire magazinnak nyilatkozott arról, hogy milyen irányba is haladna tovább.

„Szerintem az alienek evolúciója már szinte teljesen lezárult. Viszont próbáltam ezt továbbgondolni, és egy másik történetet felvezetni, egy olyat, ami az anroidokat állítaná a középpontba. Milyen világot teremtene meg a mesterséges intelligencia, ha ő lenne a bolygó vezetője. Nagyon komoly terveink vannak.”

Az alapanyag megvan hozzá, hogy a Michael Fassbender által életre keltett android kellően izgalmas figura ahhoz, hogy ez az irány is ütős legyen. Ráadásul tény, hogy ezt eddig kevésbé bolygatták az Alien filmek.

Az mondjuk nagy kérdés, hogy a stúdió hagyja-e majd ezt. Egyáltalán azt, hogy elkészüljön az újabb Alien-mozi. Scott vélhetően nem várna sokat azzal, hogy nekiugorjon a forgatásnak. Így vélhetően tényleg a Fox-on múlik, hogy miként tovább.

Megosztom:Share on Facebook29Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE