Kiéhezettek (2016)

Hirdetés

Brit földről érkezik egy ígéretesnek tűnő regényadaptáció. A Kiéhezettek alapja Mike Carey könyve, amelyből maga a szerző írt forgatókönyvet. A főszerepre pedig Gemma Arterton-t szemelték ki. A Kiéhezettek 2016 szeptemberében landol a magyar mozikban.

Kiéhezettek (2016)Magyar cím: Kiéhezettek
Eredeti cím: The Girl with All the Gifts
Műfaj: dráma, horror, thriller
Mozipremier (UK): 2016. szeptember 23.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 23.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: Colm McCarthy
Forgatókönyvíró: Mike Carey
Filmstúdió: Poison Chef, BFI Film Fund, Altitude Film Sales

 

 

 

A Kiéhezettek története:

A nem túl távoli jövőben járunk, egy olyan világban, ami szinte csak a szerencsének köszönhetően létezik. Nem sokkal korábban ugyanis egy végzetesnek bizonyuló vírus söpört végig a földkerekségen. Egészen pontosan egy mutálódott gombás fertőzés, ami majd az egész emberiséget kiirtotta.

A gomba hatására az emberek szabad akarata a semmivé foszlott, majd húsevő és vérre éhező emberi szörnyetegekké váltak. Ösztönlényekké, akik a még meg nem fertőződött embereket is célba veszik.

A sztori szerint Angliában járunk, vidéken, egy katonai bázisban, ahol néhány fiatalon folytatnak kísérletet. Mindannyian fertőzöttek, ugyanakkor valamilyen oknál fogva mégis képesek gondolkozni és érezni.

Dr. Caldwell (Glenn Close) ezeken a fiatalokon folytat kegyetlen és veszélyes kísérleteket. A célja, hogy minden áron megtalálja a fertőzés gyógymódját.

Szereplők:

Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Dominique Tipper, Anamaria Marinca, Sennia Nanua, Lobna Futers, Daniel Eghan, Fisayo Akinade, Anthony Welsh, James Rowlands

Képek:

Előzetes:

Kiéhezettek szinkronos előzetes:

Érdekességek:

A filmet a skót Colm McCarthy rendezte, aki legutóbb a Birmingham bandája című sorozaton ügyködött. Viszont korábban is tett már horrorfilmes kitérőt. Ő készítette el a Outcast című filmet. Jelenleg pedig egy DC-s projekten, a Krypton-on dolgozik. Ebben a sztoriban a szóban forgó bolygóra látogathatunk el és Superman nagyapjának kalandját ismerhetjük meg a tervek szerint.

A Kiéhezettek című film alapja egy könyv volt. M. R. Carey azonos című regénye, ami 2016-ban magyar fordításban is megjelenhetett, a Kossuth Kiadó gondozásában. Egy vaskos, majd 500 oldalas regényről van szó.

A film forgatókönyvét szintén Carey készíthette el.

A Kiéhezettek forgatása nagyrészt Birmingham-ben és a város környékén zajlott. Viszont a stáb Shirley-be is elutazott, ahol egy elhagyatott elektromos erőmű környezetében dolgoztak.

A főszerepet brit színésznő kapta, Gemma Arterton személyében. Őt nem olyan régen a Boszorkányvadászokban és A hangokban is láthattuk. Mellette a szinte mindenre elszánt tudósasszony szerepében a hatszoros Oscar-jelölt Glenn Close tűnik fel.

Forrás: The Girl with All the Gifts imdb adatlap

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE