Kísértetek vonata – Kritika

Hirdetés

Ha láttad a Kísértetek vonata című filmet, talán most felvonod a szemöldököd. Hiszen enyhe túlzás ezt a produkciót horrornak nevezni. Viszont az évszámot elnézve, azért mindenképpen misztikus és a maga módján horrorisztikus alkotásról van szó, ami ráadásul magyar mű.

Talán nem is akkora badarság rémfilmnek titulálni Lázár Lajos alkotását, hiszen azért egy pici Hammer-féle beütés van a dologban. Érdemes tudni, hogy egy remake-ről beszélhetünk. Az 1931-es angol The Ghost Train feldolgozása, és további érdekesség lehet, hogy egyes jeleneteket az eredeti változatból emeltek át.

Az ötlet tehát nem feltétlen nevezhető eredetinek. A megvalósítás viszont abszolút rendben van.

Történetünk meglepő módon egy vonaton játszódik, ahol adott néhány utas. Hőseink viszont lekésik a csatlakozásukat, ezért egy kietlen állomáson kénytelenek tölteni az éjszakát, hogy bevárják a következő járatot. Igen ám, csak az állomás egyik dolgozója közli hőseinkkel, hogy rohadtul vigyázzanak magukra. Ugyanis egy korábban történt katasztrofális baleset miatt az állomás el van átkozva. Néha napján megjelenik egy kísértet vonat, amit ha bárki meglát, akkor vége mindennek.

A nagy csalódások elkerülése végett jelezném, hogy egy darab szellemmel nem találkozunk. Ellenben nevetni sokat fogunk, és azt hiszem büszkeséggel nézhetjük végig ezt a kis alkotást, ami bőven megéri azt az alig 1 órás elfoglaltságot.

Magával ragadó az atmoszféra és zseniálisak a karakterek. A főhősünket alakító Törzs Jenő mondjuk néha talán már idegesítő lehet az állandó mókázásával. A kairói születésű Rökk Marika pedig szintén kis aranyos volt. Igaz akár a többieket is kiemelhetnénk.

Misztikus kalandfilmnek nevezhetjük talán ezt a produkciót, és akkor határoltuk be legjobban a műfaját. Ttalán még a vígjáték jelzőt is mellé biggyeszthetjük. Sokat lehet mosolyogni és nevetni a Kísértetek vonatja című magyar alkotáson. Ahogy ez mondjuk a régi magyar filmektől egyébként sem áll messze.

7 pontot abszolút megérdemel ez a kis alkotás. Tényleg nem horror, ellenben szórakoztató és a maga módján igényes. Csak ajánlani tudom.

Előzetest nem találtam, viszont a videót elindítva teljes egészében megnézheted a filmet.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE