Komolyan komor lett az új Morgan előzetes

Hirdetés

A napokban mutatják be a tengerentúlon Kate Mara és Anya Taylor-Joy közös filmjét. Az új Morgan előzetes elég komor lett. A különlegessége, hogy egy mesterséges intelligencia segítségével készülhetett el a trailer.

Luke Scott rendező bemutatkozó mozifilmje lesz a Morgan, amelyet a tengerentúli filmszínházakban egészen pontosan szeptember másodikától már műsorra is tűznek.

Egy érdekes thrillerrel van dolgunk, amibe talán egy kis horror beütés is belefér majd. A sztori szerint ugyanis egy számítástechnikai cég létrehoz egy igazán fejlett mesterséges intelligenciát. Ezzel még nem is volna baj, ám a cég munkatársai csak hamar a teheréként élik meg a dolgot. A baj ugyanis az, hogy Morgan, a megalkotott humanoid kicsit veszélyesnek tűnik. Sebaj, úgy döntenek, hogy megsemmisítik alkotásukat és ezzel pontot tesznek az úgy végére. Igen ám, csak Morgan ezt nem pontosan így tervezi.

A mesterséges intelligencia témakörét boncolgató filmek újabban egészen népszerűek lettek. Azért mondjuk nem szaporodnak gomba módra. De Alex Garland is készített egy hasonlót Ex Machina címen. Aztán szőrmentén, de Halle Berry sorozatában, A létezés határában is lehetett találkozni a témakörrel. Sőt az angoloknak is volt nem rég egy másik hasonló próbálkozásuk.

Most Seth W. Owen forgatókönyve adta az alapot.

Az új Morgan előzetes érdekessége viszont mindenképpen az, hogy a trailer-t az IBM mesterséges intelligenciája készítette el. Nem is lett rossz, bár talán kicsit lassúnak hat tőle a film. Sose lehet tudni, lehet az IBM AI-je félt ennél jobbat alkotni, nehogy őt is veszélyesnek ítéljék és megsemmisítsék.

Ez egyébként a világon az első olyan előzetes, amelyet egy mesterséges intelligencia készíthetett el.

Az IBM tudósai és a 20th Century Fox fogtak össze.

A dolog úgy nézett ki, hogy az AI-vel megnézettek több száz thrillert és sci-fit, majd ezt követően az ott szerzett tapasztalatok alapján a gép javaslatokat tett arra, hogy a Morgan mely jelenetei kerüljenek bel az új előzetesbe.

Érdekes lehet egyébként az új Morgan előzetes és a korábbi trailer összehasonlítása. Előbbit ugye hús-vér emberek készítették. Az újabb változat talán egy kicsit komorabb és embertelenebb lett.

A mesterséges intelligencia alkalmazása egyébként filmes fronton nem 100%-ban új dolog. Habár korábban előzetest még nem vágtak AI segítségével. Viszont az Impossible Things című thriller esetében a forgatókönyvírásban mesterséges intelligencia is segített.

Na és akkor itt az új Morgan előzetes:

Ez pedig a korábbi:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE