Kong: Koponya-sziget (2017)

Hirdetés

Márciusban érkezik a mozikba a legújabb King Kong film. A Kong: Koponya-sziget már nem egy szerelmes történet lesz, hanem egy óriás szörnyeket felvonultató vagány akciófilm.

 

Magyar cím:  Kong: Koponya-sziget
Eredeti cím: Kong: Skull Island
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Mozipremier (USA): 2017. március 10.
Mozipremier (Magyar): 2017. március 9.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jordan Vogt-Roberts
Forgatókönyvírók: Merian C. Cooper, Edgar Wallace, John Gatins, Dan Gilroy, Max Borenstein
Filmstúdió: Legendary Entertainment, Warner Bros.

Kong: Koponya-sziget kritika

Kong: Koponya-sziget története:

Egy csapat felfedező és néhány jól fizetett zsoldos, James Conrad századossal (Tom Hiddleston) az élen, a Csendes-óceán egy eddig felfedezetlen szigetére vetődik. Persze nem véletlen teszik ezt, ugyanis ők is pontosan tisztában vannak vele, hogy egy különleges helyről van szó. Azonban talán ők sem gondolnák, hogy mi vár rájuk a rejtélyes Koponya-szigeten. Ahol óriás lényekbe botlanak, akik cseppet sem barátságosak. A sziget királya pedig maga Kong, aki nem repes a boldogságtól, hogy megzavarták a nyugalmát.

Szereplők:

Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, Toby Kebbell, Corey Hawkins, Tian Jing, John Goodman, john C. Reilly, Thomas Mann, Shea Whigham, Jason Mitchell, Marc Evan Jackson, John Ortiz, Cynthy Wu, Terry Notary

Kong: Koponya-sziget előzetes:

Kong: Koponya-sziget TV spotok:

Kong: Koponya-sziget képek:

Érdekességek:

A film forgatásai a Hawaii-hoz tartozó Kualoa Ranch-en zajlottak. Nem messze innen zajlott a Jurassic World forgatása. Az 1976-os King Kong filmet szintén Hawaii szigetén forgatták.

Az eredeti tervek szerint Michael Keaton és J. K. Simmons is csatlakozott volna a stábhoz. Ők azonban más filmes szerepek miatt mégis lemondtak a lehetőségről. Keaton szerepét így John C. Reilly kapta, míg Simmons karakterét végül Samuel L. Jackson játszhatta el.

A Kong: Koponya-sziget címszereplője lesz a valaha látott legnagyobb óriás majom a vásznon. Peter Jackson korábbi filmjében King Kong mindösszesen 25 láb magas volt, most 100 lábnál is magasabb a lény.

A Kong: Koponya sziget története 1971-ben játszódik.

Terry Notary volt az a színész, aki Kong-ot megformálhatta. A színész mo-cap jelmezben brillírozhatott. Érdekessége a dolgoknak, hogy Notary már volt majom, csak kisebb. A legutóbbi Majmok bolygója filmben Andy Serkis mellett ő is szerepet kapott. Andy Serkis pedig már volt King Kong. 2005-ben, a Peter Jackson-féle feldolgozásban.

A stúdió első ízben Joe Cornish számára ajánlotta fel a rendezést. Az Idegen arcok direktora, A Hangya forgatókönyvírója azonban nem élt a lehetőséggel. A helyét Jordan Vogt-Roberts vette át, akitől A nyár királyait láthattuk korábban.

A Kong: Koponya-sziget és a Godzilla ugyanazon univerzumban játszódik. A két szörnyeteg 2021-ben közös filmet is kap.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE