A lány a vonaton (2016)

Hirdetés

Paula Hawkins sikerregénye sem kerülhette el a megfilmesítést. A lány a vonaton az azonos című regényen alapszik, amelyből Tate Taylor rendezhetett filmet. A főszerepben Emily Blunt, Luke Evans, Haley Bennett és Rebecca Ferguson tűnik fel.

lany-a-vonaton-plakat

 

Magyar cím: A lány a vonaton
Eredeti cím: The Girl on the Train
Műfaj: misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2016. október 7.
Mozipremier (Magyar): 2016. október 6.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Tate Taylor
Forgatókönyvírók: Erin Cressida Wilson, Paula Hawkins
Filmstúdió: Amblin Entertainment, DreamWorks SKG, Marc Platt Productions

 

A lány a vonaton története:

Rachel (Emily Blunt) vonattal jár munkába. Minden egyes nap megteszi az utat oda és vissza. Fájdalmas dolog ez az életében, hiszen így naponta kétszer halad el régi háza előtt. A ház előtt, ahol volt férje (Justin Theroux) és új felesége (Rebecca Ferguson) élnek. Boldogságban és szerelemben. Rachel számára így minden egyes utazás egy kis tőrdöféssel ér fel, képtelen elengedni a múltat, ezen a ragaszkodásán pedig olykor csak az alkohol képes enyhíteni.

Az utazásai során azonban figyelmes lesz egy fiatal párra, akikkel kapcsolatban egy saját történetet ötöl ki. A nőt Megan-nek (Haley Bennett), a férfit Scott-nak (Luke Evans) nevezi és úgy képzeli el, hogy kettőjük élete igazán tökéletes. Szépek, mindennél jobban szeretik egymást.

Egy napon azonban Rachel szörnyűséges dolgot lát a vonat ablakán keresztül. A nő ezt követően kétségbeesetten próbálja felfedni az igazságot. A rendőrségre is elmegy, hogy tanúnak jelentkezzen. Azonban az alkoholizmus miatti emlékezetkiesései és maga az italfüggőség nem könnyíti meg a nő szavahihetőségét. Egy idő után talán már ő maga sem hiszi el, amit mond.

Szereplők:

Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Luke Evans, Edgar Ramírez, Laura Prepon, Allison Janney, Darren Goldstein, Lisa Kudrow, Cleta Elaine Ellington, Lana Young, Rachel Christopher, Fernando Medina, Gregory Morley

Képek:

A lány a vonaton magyar nyelvű előzetes:

Érdekességek:

Megan szerepére eredetileg Kata Mara-t szemelték ki. Ő azonban végül nem kért a lehetőségből, így került a helyére Haley Bennett. Igaz korábban Margot Robbie neve is szóba került.

Luke Evans sem elsőszámú kiszemelt volt. Az ő szerepére eredetileg Jared Leto volt a kiválasztott, ám a színész egyéb teendői miatt nem tudta beszorítani munkaidejébe a forgatásokat.

Úgy volt, hogy Chris Evans is szerepet kaphat a filmben, ő Rachel volt férjét alakíthatta volna. Ezt a szerepet végül mégis Justin Theroux kapta.

Az eredeti regényben Rachel Londonba utazik. A filmben a helyszínt megváltoztatták, New Yorkba helyezték a történéseket.

Az egykori Jóbarátok sztár, Lisa Kudrow is szerepet kapott a filmben, egy Monica nevű nőt alakíthat. Ez a karakter nem szerepel az eredeti regényben, direkt a film kedvéért álmodták őt meg.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE