Lavender előzetes

Hirdetés

Sajnos ismét csak túlzás volna azt állítani,h ogy a Lavender egy minden ízében eredeti történet. Ugyanis a szinopszist végigfutva talán több másik cím is az ember eszébe jut. Mindenesetre talán a Lavender előzetes is segít eldönteni, hogy a film megérdemli-e a bizalmat.

A kanadai rendező, Ed Gass-Donnelly neve nem tartozik a legismertebbek közé. Nem kezdő, volt már korábban rövidfilmes rendezése, sőt az egész sokat méltatott és több díjat is bezsebelő Small Town Murder Songs is a kezei közül került ki.

Viszont ő volt az, aki az Utolsó ördögűzés folytatását is elkészítette. Érted… az utolsó ördögűzés folytatását. Mondjuk a végeredmény olyan is lett, kár volna felemlegetni. Na meg ugye földön fekvőbe nem rúgunk. A Lavender azért egy fokkal minimum biztatóbbnak tűnik.

A történet mondjuk valóban nem vádolható azzal, hogy túlontúl eredeti volna.

Adott egy nő, akinek még neve is van. Jane-nek hívják. Nem az a szerencsés típus, ugyanis amnéziás lesz, ráadásul nem létező dolgokat is látni vél. A pszichiátere azonban nem esik kétségbe. Ahelyett, hogy zubbonyba bugyolálná, inkább elküldi egykori szülői házába. A doki szerint ugyanis így megszűnhetnek a hallucinációk, na és nem utolsó sorban a régi emlékek is visszatérhetnek. Végül is logikus. Csak, hogy a dolgok teljesen másként alakulnak és lesz ne múlass.

A forgatókönyvet amúgy szintén Ed Gass-Donnelly írta. Viszont ezen a téren segítsége is volt, Colin Frizzell személyében. Az úriember korábban a Kaptár 2. részének forgatásain volt produkciós asszisztens.

Ami viszont talán a biztatóbb részeket illeti.

A Lavender főszerepét Abbie Cornish kapta, akit a Csúcshatásban is láthattunk, de az Álomháborúban és a Fényes csillagban is ott volt. Nem azt mondom, hogy A-listás színésznő, de na.

Sőt Justin Long is aláírt egy szerepre, valamint sorozat szerepiről is ismert Dermot Mulroney is feltűnik majd. Utóbbi nekem a Jó barátokból ismerős, de mondjuk az Insidious 3. részében és a Fehér pokolban is lehetett vele találkozni.

A most érkezett Lavender előzetes inkább tájékoztató jellegű, elég rövid és nem is derül ki belőle sok minden. A filmet a Tribeca Film Fesztiválon már le is vetítették, ott nem is kapott olyan rossz kritikákat.

Lavender előzetes:

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE