A 10 legrosszabb Stephen King film

Hirdetés

Mondanám, hogy nem A Setét Torony adta az ötletet, hogy készüljön egy lista a 10 legrosszabb Stephen King filmről. Akkor viszont hazudnék.

Azt mondjuk túlzás volna állítani, hogy a Nikolaj Arcel rendezésében készült A Setét Torony olyan film, aminek helye van ezen a listán. Nincs, hiszen a mester meglehetősen bő filmes tárháza bőven hordoz magában pocsék darabokat.

A nagy helyzet igazából az, hogy sokkal könnyebb dolog kiválasztani néhány jól sikerült Stephen King filmet, mintsem összegyűjteni a rosszakat. Ez utóbbiakból ugyanis sajnos elég sok van. Akkor is, ha az úgynevezett Dollár Bébi filmeket nem soroljuk ide és tényleg csak a nagyobb költségvetéssel rendelkező, komoly produkciókat soroljuk ide. Fussunk is neki.

10. A fűnyíró ember (1992)

legrosszabb Stephen King filmek

Ez a film érdekes módon a korábbi legtöbb bevételt elérő listán is ott volt. Az viszont egy dolog. Ettől függetlenül egy meglehetősen felejthető filmről van szó. Igaz, ha még annak idején a bemutató környékén sikerült elcsípned, akkor lehet, hogy vidám nosztalgiával gondolsz vissza a Pierce Brosnan főszereplésével készült filmre. Ha manapság ugrasz neki, akkor inkább ne tedd. Ez bizony több a soknál. Nevetséges vizuális effekteket láthatunk, már-már vizuális környezetszennyezés az egész.

9. Graveyard Shift (1990)

legrosszabb Stephen King filmek

Nem is vagyok benne biztos, hogy ez a film itthon megjelent. Persze minek is, hiszen kellően rosszul sikerült. A munkások és szörnyűséges patkányok csatája nem jó. Nem is tudom, hogy ez kin múlott. Ha viszont kíváncsi vagy arra, hogy Chucky eredeti hangja hogy néz ki, akkor itt megtalálod őt.

8. Alvajárók (1992)

legrosszabb Stephen King filmek

Bevételi szempontból ez a film sem teljesített rosszul. Viszont Mick Garris rendezése tényleg nem jó. Brian Krause mondjuk azóta még lejjebb adta. A film forgatókönyvét egyébként Stephen King írta, de ez esetünkben nem jelent semmi jót.

7. Álomcsapda (2003)

legrosszabb Stephen King filmek

Sokak szerint Stephen King regényei közül is az Álomcsapda az egyik legrosszabb. A könyv egyébként az írót ért súlyos balesetet követő lábadozás idején készült. Sci-fi-fantasy, amit talán nem kellett volna erőltetni. Impozáns stáblista, neves színészekkel és díjnyertes rendezővel. A végeredmény azonban sokak szerint kellően pocsék és felejthető.

6. Maximális túlhajtás (1986)

legrosszabb Stephen King filmek

A film, amit maga Stephen King rendezett. Igaz több interjúban is bevallotta, hogy tulajdonképpen szégyelli és tudja, hogy nem lett túl jó a film. Ha nem láttál még igazi bolondságot, akkor érdemes megnézni. A rajongók körében egy legendásan rossz King feldolgozásról beszélhetünk.

5. A kukorica gyermekei (1984)

legrosszabb Stephen King filmek

Nem mertem lehagyni a listáról ezt a feldolgozást sem. Ha a rossz Stephen King feldolgozások kerülnek szóba, akkor előbb-utóbb A kukorica gyermekei is téma lesz. Igazából az 1984-es első rész még istenes a rahedli folytatáshoz képest, amelyeket tényleg jobb elkerülni. Hacsak nem vagy vérmes rajongója az írónak. Az esetben, hajrá!

4. Ezüst pisztolygolyók (1985)

legrosszabb Stephen King filmek

Az írott, rajzolt változata ennek a történetnek az egyik féltve őrzött kincsem. Még ha nem is a legjobb, azért kuriózum. A filmes változat viszont botrány. Leginkább a maszkok miatt, de talán a színészi játékot sem dicsérhetjük agyon. Érdekesség lehet, hogy a direktor, Daniel Attias jelenleg részt vesz a Castle Rock sorozat munkálatain. Az egyik rész rendezője lehet.

3. Egy jó házasság (2014)

legrosszabb Stephen King filmek

Nem csak régen voltak rossz Stephen King feldolgozások. Az Egy jó hazásság egyáltalán nem jó film. A sztori amúgy nem volna rossz. A szereposztás is izgalmas. Viszont vontatott és feszültség nélküli film a végeredmény. Nem túl nagy élmény.

2. A mobil (2016)

legrosszabb Stephen King filmek

Samuel L. Jackson és John Cusack annak idején együtt szerepeltek egy nagyon jól sikerült King feldolgozásban. Az volt a 1408. Na ehhez képest és mondjuk sok máshoz képest is A mobil gyenge. Nagyon az. A regény jó alapanyag is lehetett volna. Viszont a mitológiát a vásznon nem sikerült kidolgozni, a karakterek is laposak, a befejezés pedig pocsék. Hát, kösz.

1. A mángorló (1995)

legrosszabb Stephen King filmek

Tobe Hooper szebb időket is megélt. A ’90-es években azonban nem volt a helyzet magaslatán. A mángorló című King feldolgozása méltán tartozik a legrosszabb adaptációk közé. Oké, talán már az alapsztori is badarság, amiből kár filmet készíteni. Az viszont mégis elkészült, Robert Englund és Ted Levine főszereplésével. Nem ijesztő, nem vicces, nem szépen fényképezett, totális lejtmenet. Csak címszavakban.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE