Maggie – Kritika

Hirdetés

Az Osztrák Tölgy nevével a horrorrajongók ritkán találkozhatnak egy zombifilm stáblistáján. Bár, az akció ikon 1999-ben, az Ítéletnap című alkotásban már móresre tanította magát az Ördögöt, de azon kívül nem sok köze volt a horror műfajához. Egészen 2015-ig, hiszen a Maggie egy drámai elemekkel felvértezett zombi mozi, amit leginkább azzal reklámoztak, hogy az egykori kormányzó milyen meggyőző színészi alakítást nyújt benne. Ezzel egyet is értek. De emellett mit tud még felmutatni a irományom alanya?

A zombi-apokalipszis elején járunk, ahol a társadalom látszata gyenge lábakon ugyan, de még fenn áll. Főszereplőnk egy farmer, Wade, akinek legidősebb lányát megharapja egy fertőzött. Az ő utolsó napjaiba kapunk betekintést.

A történet egyszerűsége ellenére rengeteg puskaport tartalmaz. Legalábbis ami a drámát illeti. Itt le is szögezném, hogy a zombis horror vonal kimerül az első pár percben, ahol gyors betekintést nyerhetünk a napról napra széthulló világba. És ugye egy PG-13-s besorolást kapó filmről van szó, így vérengzések nem igazán akadnak, maguk az élőhalottak megjelenése se valami durva.

Ezzel persze nincs is baj, mert ahogy kezdtem, a drámai vonal egész ígéretes. Adva van az apa-lánya kapcsolat és annak a boncolgatása, hogy ők hogyan tudnak megbirkózni a fertőzéssel. És vajon ha a lány átváltozik, az apa képes lesz megtenni azt, amit megkövetel a helyzet? Emellett pedig azt is feldobja a sztori, hogy a lány féltestvérei és Wade második felesége vajon, hogy reagál a Maggie-vel történtekre.

Maggie - Kritika

Így leírva is látszik, hogy ebből ha nem is egy kőkemény horror, de egy torokszorító dráma simán kisülhetett volna. A szomorú helyzet viszont az, hogy a készítők nem tudták leütni a magas labdákat. Hiába a jó ötletek és a viszonylag földhözragadt megközelítés. A cselekmény egyszerűen túl lassan halad előre. Szinte észrevétlenül elsomfordál a fontosabb szálak mellett.

Akadnak ugyan érzelmes és megindító jelenetek, de ezekből meglehetősen kevés van. Üresjáratokból viszont annál több. Percekig nézhetjük azt, ahogy a címszereplő lány fel alá járkál a házban. Apja pedig odakint fát vág. Mit ne mondjak, ez azért nem sok.

Maggie - Kritika

Szerencsére azért a színészi játékkal nincs baj. A karakterek mondjuk kissé felületesek, de a két főszereplő, azaz Swarzi és Abigail Breslin kiváló alakítást nyújtanak. Ez azért nem meglepetés az utóbbi lánykától. De én személy szerint a terminátorból nem néztem ki, hogy ilyen jól el tud játszani egy, az eddigi szerepeitől nagyon távol álló figurát.

A technikai oldallal sem volt különösebb baj. A fényképezés nagyon szép és David Wingo zenei aláfestése is hamar belophatja magát a muzikálisabb nézők szívébe.

Összességében viszont ez egy átlagos eresztés. Pedig az egyszerű forgatókönyv rengeteg érdekes dolgot felvet. Kár, hogy a készítők ezekbe nem fektettek kellő energiát. Így a Maggie egy lassú, sokszor vontatott dráma, amelyet egyszer azért meglehet nézni. Ha más nem, azért, hogy lássuk, Arnold nem csak a bicepszét, de a színészi vénáját is tudja használni.

Értékelés: 5/10

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE