Mandy (2018)

Hirdetés

Mandy (2018) – Teljes film adatlap – Nicolas Cage bekeményít legújabb filmjében. Egy elképesztően véres, nagyon durva és beteg alkotásban vállalt szerepet.

Mandy teljes online film adatlap

 

Magyar cím: 
Eredeti cím: Mandy
Műfaj: akció, horror, thriller
Premier (USA):  2018. szeptember 14.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Panos Cosmatos
Forgatókönyvírók: Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn, Chris Kelly
Filmstúdió: SpectreVision, Umedia, Legion M

Mandy (2018) története:

1983-ban járunk. Red Miller (Nicolas Cage) favágó, az erdő mélyén él, ahol művész barátnője, Mandy (Andrea Riseborough) is vele tölt néhány napot. A lányt azonban a közelben lévő szekta tagjai elrabolják a férfitől, aki baltát ragad és őrült mészárlásba kezd.

Szereplők:

Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Ned Dennehy, Olwen Fouéré, Richard Brake, Bill Duke, Line Pillet, Clément Baronnet, Alexis Julemont, Stephan Fraser, Ivailo Dimitrov, Hayley Saywell, Kalin Kerin, Tamás Hagyuó

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A filmet Cannes-ban is bemutatták. Amikor a Mandy véget ért a közönség öt percen keresztül állva tapsolt.

Nicolas Cage egy interjúban elárulta, hogy amikor Panos Cosmatos rendező és forgatókönyvíró megkereste a film ötletével, akkor alapvetően a szekta vezetőjének, Jeremiah Sand szerepére szemelte őt ki. Nicolas Cage nemet mondott, nem tetszett neki a szerep, viszont hozzátette, hogy a főszereplő Red Miller-t szívesen eljátszaná.

Jeremiah szerepét végül a brit Lius Roache kapta meg.

Ha nem ismerős Panos Cosmatos rendező neve az nem csoda. A Mandy előtt 2010-ben a Beyond the Black Rainbow című filmet készítette el. Az egyébként szintén egy horror volt, amellyel néhány fesztiválon bezsebelt ugyan pár díjat, de mégis nyolc évet kellett várni a következő filmjére.

Nicolas Cage szerepelt már korábban is horrorfilmben. Igaz az 1988-as A vámpír csókja, inkább egy horror vígjáték volt. A rejtélyek szigete 2006-ban nem ütött valami nagyot – és talán A vámpír árnyékát érdemes megemlíteni, de ott nem Cage volt a főszereplő.

Érdekesség lehet, hogy Cage-nek a Mandy a második horrorja az elmúlt időszakból. A Szörnyszülőkben szintén főszerepet vállalt.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE