Már 2019-ben befuthat a legújabb Alien film

Hirdetés

Ridley Scott a hírek szerint már javában a legújabb Alien film előkészítésén dolgozik. Nem is tökölne sokat, 2019-ben szeretné bemutatni az újabb felvonást.

Igazából még ki sem hűlt az Alien: Covenant, de Ridley Scott már az újabb folytatáson törte a fejét. Sőt igazából a premier előtt jelezte, hogy újabb filmet készít, és már a címet is megosztotta a rajongókkal.

Amúgy visszatérve erre a „ki sem hűlt” metaforára. Nézőpont kérdése, ugyanis az Alien: Covenant messze a várakozások alatt teljesített. Legutóbb itt írtunk arról, hogy mire is volt képes a várva várt Alien mozi. Azóta pedig így változott a helyzet.

97 millió volt az elkészítés. Ehhez jött az elég karcsú, 36 millió dolláros nyitó hétvége. Azóta pedig azért sok mindent megéltünk, az Alien viszont elég gyengén teljesített a későbbiekben is. Persze csodára az első adatok fényében talán senki nem számított.

Az USA-ban 72,3 millió dolláros bevételt termelt a film. Világszerte pedig 110 millió dollárt. Az akárhogy is számoljuk összesen is alig több 182 milliónál, ami nem túl acélos. Pláne, hogy csak duplája a kiadásoknak.

A mihez tartás véget azért tegyük hozzá, hogy Kínában pont a napokban lesz a premier, így az ottani bevételek valamelyest kozmetikázhatnak a végeredményen.

Az viszont biztos, hogy Scott-nak és a stúdiónak is el kell gondolkoznia a folytatáson. Scott mondjuk mindenképpen ütni szeretné a vasat, legutóbbi nyilatkozata kapcsán meg pláne.

„A forgatókönyvön dolgozunk, 1 éven belül pedig a forgást is megkezdenénk.”

Rövid és velős. Amennyire tudjuk egyelőre a stúdió sem mondott nemet, de nem lennénk meglepődve, ha nem sokára aggasztó hírek érkeznének. Úgy hiszem, hogy a kínai bevételeken sok minden múlhat.

Ridley Scott viszont a forgatások megkezdéséig sem unatkozik. Egyrészt, ahogy mondta dolgozik csapatával a következő film szkriptjén. Másrészt pedig Mark Wahlberg, Kevin Spacey és Michelle Williams főszereplésével pont egy újabb filmet rendez. Az All the Money in the World egy a ’70-es években játszódó krimi lesz. A forgatások Olaszországban zajlanak.

Ha minden jól megy ezt követően viszont lehet, hogy az Alien: Ébredés lesz a direktor következő projektje.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE