Most már tényleg elkészül A légy remake

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a 20th Century Fox döntött és csak ugyan zöld utat adnak A légy remake-nek. A rendezőt és a forgatókönyvírót már meg is találták.

David Cronenberg neve alighanem mond számodra valamit, ha szereted a horrorfilmeket. A direktort szokás a testhorror vagy a biológiaihorror atyjának is nevezni. Olyan filmekkel hívta fel magára a figyelmet, mint a Paraziták, a Veszett, a Porontyok vagy éppen az Agyfürkészők. 1986-ban pedig Jeff Goldblum főszereplésével A légy című horrorfilmet is megalkotta.

A produkció a Legjobb smink kategóriában még Oscar-díjat is nyert, Goldblum pedig egy csapásra az A-listás sztárok között találta magát.

Azt talán már kevesebben tudják, hogy az 1986-os A légy igazából már önmagában egy újra volt. Az eredeti filmes történet még 1958-ban készülhetett el Kurt Neumann rendezésében. Sőt, a sztori egy év múlva folytatást is kapott A légy visszatér címen.

Ezt követően aztán 30 évvel később David Cronenberg volt az, aki leporolta a sztorit, amelynek alapját George Langelaan novellája adta.

A film egész nagy siker lett, a már említett díj mellett a rajongók is szerették, nem hiába kapott ez is folytatást, igaz ott már egy bőven felejthető alkotásról beszélhetünk.

A jogok jelenleg a 20th Century Fox birtokában vannak, a stúdió pedig egy ideje már agyal azon, hogy elkészíti az újra gondolt változatot. Ebben amúgy néhány éve még Cronenberg is benne lett volna, aki készített egy forgatókönyvet is, azonban akkoriban a Fox nem volt biztos abban, hogy a végeredmény siker lehet.

Most viszont meggondolták magukat, ám teljesen az elejéről kezdenének mindent, így a Cronenberg által kidolgozott forgatókönyv sem kell nekik.

Ezzel szemben a stúdió egy viszonylag kezdőfilmest bízott meg a rendezéssel J. D. Dillard személyében, míg a forgatókönyvet ő és Alex Theurer készíthetné el.

Dillard a Sleight című filmmel hívta fel magára a figyelmet az elmúlt évben és sokan igen tehetséges direktornak tartják, úgy néz ki, hogy a Foxnál is ezen a véleményen vannak.

Nem tudni pontosan, hogy A légy remake mikor készülhet el. A stúdió ezt nem közölte. Ami szinte biztosnak tűnik, hogy Dillard előtte a Sweetheart című alkotását fejezné be – legalábbis az előző hónapban annak már megkezdte az előkészületeit.

Megosztom:Share on Facebook14Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE