Meg – Az őscápa (2018)

Hirdetés

Meg – Az őscápa (2018) teljes film adatlap – Jason Statham ez alkalommal kicsit másként akciózik. Egy kihaltnak hitt óriáscápával kénytelen felvenni a küzdelmet.

Meg – Az őscápa online film adatlap

Meg – Az őscápa (2018)

 

Magyar cím: Meg – Az őscápa
Eredeti cím: The Meg
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Premier (USA):  2018. augusztus 10.
Mozipremier (Magyar): 2018. augusztus 9.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jon Turteltaub
Forgatókönyvírók: Steve Alten, Belle Avery, Dean Georgaris, Erich Hoeber, Jon Hoeber, James Vanderbilt
Filmstúdió: Apelles Entertainment, Flagship Entertainment Group, Gravity Pictures

Meg – Az őscápa (2018) története:

Jonas Taylor (Jason Statham) az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja. Pontosabban volt, ugyanis miután egy akció balul sült el leszerelték. Taylor minden társa az életét vesztette egy bevetés során, a férfi pedig váltig állította, hogy egy régen kihalt, hatalmas cápa a felelős a katasztrófáért. Senki nem hitt neki, így kiadták az útját. Taylor azonban tudja, hogy mit látott és fogadalmat tesz, hogy leszámol a szörnyeteggel. Tanul, olvas és kutat, hogy újra farkasszemet nézhessen a fenevaddal és bosszút álljon a társaiért.

Végül aztán egy tudományos expedícióhoz csatlakozik, a Mariana árok mélyére merülnek, ahol a megalodon felbukkan. A baj azonban most még nagyobb. Az óriás őscápa ugyanis keresztüljut egy olyan tengersávon, amely eddig a mélyben tartott. Így a világra szabadul és rettenetes pusztításba kezd. Taylor viszont továbbra is szeretne leszámolni a lénnyel, most pedig mindennél fontosabb számára ez a feladat.

Szereplők:

Ruby Rose, Jason Statham, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Bingbing Li, Jessica McNamee, Ólafur Darri Ólafsson, Masi Oka, Page Kennedy, Rob Kipa-Williams, Glen Levy, Winston Chao, Andrew Grainger, Shuya Sophia Cai

Előzetes magyarul:


Érdekességek:

Az eredeti terv az volt, hogy a Meg – Az őscápa valami irdatlan véres film lesz. Ez mondjuk annak fényében nem is csoda, hogy korábban volt egy olyan elképzelés, hogy Eli Roth rendezheti a filmet. Nos, mint tudjuk ebből nem lett semmi. Ettől függetlenül viszont Jon Turteltaub sem akart finomkodni. Jó néhány véres részt készítettek, a Warner azonban ódzkodott az R-es korhatártól, kötötték az ebet a karóhoz és PG-13-as filmet akartak, hogy minél többen láthassák az alkotást.

A készítők pedig ennek okán több véresnek szánt jelenetet is kivágtak a végeredményből. Persze a hírek szerint így is a lehető legagyamentebb lesz a produkció.


Elég pazarul hangoznak a filmmel kapcsolatos kritikák – aki eddig látta a Meg – Az őscápát szinte kizárólag pozitív dolgot írt Jason Statham cápás agymenéséről. Az egyik ilyen leírás szerint a végeredmény a nyár eddigi legszórakoztatóbb filmje lehet. Sikítás és nevetés is lesz bőven, mert hogy ilyen téren is kiválóan lavíroz a film. Ugyanebben a rövid kritikában színtiszta szórakozásnak is nevezik a filmet.

Egy másik tweetban arról írnak, hogy őrült, túlzó, vad, buta, de mindezzel együtt eszementül szórakoztató filmről van szó, egy őrült jó blockbuster lehet a végeredmény. Néhány rövid véleménynyilvánításban az Asylum neve is előkerül – nyilván a párhuzam akár a fenti előzetesből is kitűnik. Csak, ami ott gagyi, az itt állítólag elég állat, gondolok itt a CGI-re. A készítők pedig tényleg nem próbálták meg komolyan venni magukat, de mégis minden mozdulatuk igényességet tükröz.

Mindez pedig bőven nevezhető meglepőnek, mármint a pozitív kritikák – valljuk be, sokan azt vártuk, hogy eléggé lehúzzák majd a filmet. Persze a nagyközönség még megteheti ezt a premiert követően – az előzetes vetítéseken azonban minden flottul ment.


A film készítői egy kerek évet töltöttek azzal, hogy a filmben látható cápát megtervezzék. Érdekesség lehet, hogy az alapul szolgáló regényben az óriás őscápa egy albínó cápa. Sőt Steve Alten több könyvet is írt erről a fenevadról. Egészen pontosan öt regényében szerepel az őskori cápa.

A fiflm forgatásai több helyen zajlottak. A stáb dolgozott a Hainan-szigeteknél, de Új-Zélandon is. Néhány jelenetet pedig Aucklandben vettek fel, ahol építettek egy víztartályt is a film kedvéért. Előbbi helyszínen egyébként volt jelenet, amelyben 2000 statisztát alkalmaztak.

Ruby Rose számára biztos, hogy életre szóló volt a Meg – Az őscápa forgatása. Az egyik jelenet során ugyanis majdnem megfulladt. A forgatások egyébként Új-Zélandon zajlottak, legalábbis javarészt, de Kínában is dolgozott a stáb.

A film elkészítését már 2006 környékén célul tűzték ki. Akkoriban úgy kalkuláltak, hogy 80 millió dollárból készülhet el. Ez aztán évekkel később 200 millióra kúszott fel, de aztán végül 150 millió dollárt áldozott a stúdió a filmre. Persze ez sem kisösszeg.

A rendezést Jon Turteltaub, a Nemzet aranya rendezője vezényelte. Azonban mielőtt őt szerződtették Eli Roth neve is felmerült. Roth a forgatókönyvön is dolgozott volna, a rendezést is bevállalta, sőt a főszerepet is el akarta játszani. Végül aztán a stúdió nem kért ebből.

A Meg – Az őscápa egy könyv alapján készült. Steve Alten regényéről van szó.

A Disney egyébként már 1997-ben szerette volna Alten regényét filmre vinni. A terv az volt, hogy a Meg-et a Háborgó mélység ellen küldik csatába. Guillermo del Toro neve is felmerült ekkoriban rendezőként.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE