Meg – Az őscápa (2018)

Meg – Az őscápa (2018) – Jason Statham ez alkalommal kicsit másként akciózik. Egy kihaltnak hitt óriáscápával kénytelen felvenni a küzdelmet.

Meg – Az őscápa (2018)

 

Magyar cím: Meg – Az őscápa
Eredeti cím: The Meg
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Premier (USA):  2018. augusztus 10.
Mozipremier (Magyar): 2018. augusztus 9.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jon Turteltaub
Forgatókönyvírók: Steve Alten, Belle Avery, Dean Georgaris, Erich Hoeber, Jon Hoeber, James Vanderbilt
Filmstúdió: Apelles Entertainment, Flagship Entertainment Group, Gravity Pictures

Meg – Az őscápa (2018) története:

Jonas Taylor (Jason Statham) az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja. Pontosabban volt, ugyanis miután egy akció balul sült el leszerelték. Taylor minden társa az életét vesztette egy bevetés során, a férfi pedig váltig állította, hogy egy régen kihalt, hatalmas cápa a felelős a katasztrófáért. Senki nem hitt neki, így kiadták az útját. Taylor azonban tudja, hogy mit látott és fogadalmat tesz, hogy leszámol a szörnyeteggel. Tanul, olvas és kutat, hogy újra farkasszemet nézhessen a fenevaddal és bosszút álljon a társaiért.

Végül aztán egy tudományos expedícióhoz csatlakozik, a Mariana árok mélyére merülnek, ahol a megalodon felbukkan. A baj azonban most még nagyobb. Az óriás őscápa ugyanis keresztüljut egy olyan tengersávon, amely eddig a mélyben tartott. Így a világra szabadul és rettenetes pusztításba kezd. Taylor viszont továbbra is szeretne leszámolni a lénnyel, most pedig mindennél fontosabb számára ez a feladat.

Szereplők:

Ruby Rose, Jason Statham, Rainn Wilson, Cliff Curtis, Bingbing Li, Jessica McNamee, Ólafur Darri Ólafsson, Masi Oka, Page Kennedy, Rob Kipa-Williams, Glen Levy, Winston Chao, Andrew Grainger, Shuya Sophia Cai

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Ruby Rose számára biztos, hogy életre szóló volt a Meg – Az őscápa forgatása. Az egyik jelenet során ugyanis majdnem megfulladt. A forgatások egyébként Új-Zélandon zajlottak, legalábbis javarészt, de Kínában is dolgozott a stáb.

A film elkészítését már 2006 környékén célul tűzték ki. Akkoriban úgy kalkuláltak, hogy 80 millió dollárból készülhet el. Ez aztán évekkel később 200 millióra kúszott fel, de aztán végül 150 millió dollárt áldozott a stúdió a filmre. Persze ez sem kisösszeg.

A rendezést Jon Turteltaub, a Nemzet aranya rendezője vezényelte. Azonban mielőtt őt szerződtették Eli Roth neve is felmerült. Roth a forgatókönyvön is dolgozott volna, a rendezést is bevállalta, sőt a főszerepet is el akarta játszani. Végül aztán a stúdió nem kért ebből.

A Meg – Az őscápa egy könyv alapján készült. Steve Alten regényéről van szó.

A Disney egyébként már 1997-ben szerette volna Alten regényét filmre vinni. A terv az volt, hogy a Meg-et a Háborgó mélység ellen küldik csatába. Guillermo del Toro neve is felmerült ekkoriban rendezőként.

Megosztom:Share on Facebook37Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE