A megtisztulás éjszakája: A sziget (2018)

Hirdetés

A megtisztulás éjszakája: A sziget (2018) – Teljes film adatlap – A The Purge széria legújabb felvonása érkezik a mozikba, amely a kezdeteket, az első bűnös éjszakát mutatja be.

A megtisztulás éjszakája: A sziget online film adatlap

 

Magyar cím:  A megtisztulás éjszakája: A sziget
Eredeti cím: The First Purge
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Mozipremier (USA): 2018. július 4.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Gerard McMurray
Forgatókönyvírók: James DeMonaco
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Perfect World Pictures, Platinum Dunes
Forrásunk az imdb adatlapja.

 

A film története:

A széria negyedik felvonása egy előzményfilm lesz. Azt tárják a néző elő, hogy miként is kezdődött az Irtás és hogyan zajlott le az első ilyen esemény.

Szereplők:

Marisa Tomei, Melonie Diaz, Patch Darragh, Luna Lauren Velez, Mo McRae, Lex Scott Davis, Y’lan Noel, Chyna Layne, Qurrat Ann Kadwani, Joivan Wade, Jermel Howard, Maria Rivera, David Breda, Aaron V. Williamson, Jesicca Bell

Előzetesek, videók:

 

Érdekességek:

Korábban nem volt egyértelmű, hogy a negyedik film merre indul tovább a történetben. Ezért aztán volt egy pont, ahol Frank Grillo szereplése is felmerült, akár még úgyis, ha a sztori előzményét mutatják be. A színész azonban kijelentette, hogy csakis akkor vállal szerepet, ha a forgatókönyv nagyon ütősre sikerül. Végül aztán Grillo nem kapott szerepet a legújabb felvonásban.

James DeMonaco pedig a rendezést nem vállalta. Az első három részt ő vezényelte, ám már az előkészületek során jelezte, hogy ez alkalommal csak a forgatókönyvet írná és producerként dolgozna a projekten. A rendezést inkább „leadta”. Ezt a feladatot így Gerard McMurray kapta, aki a Burning Sands című Netflixes alkotással debütált korábban.

A film nem bírta ki, hogy ne tegyen egy kis politikai utalást. Az egyik plakáton előkerül egy piros sapka, amelyen a The First Purge felirat olvasható. Ha figyelemmel kísérted az amerikai elnökválasztást, akkor tudod, hogy Donald Trump kampánya során hasonló sapkát használt, amelyen a Make America Great Again felirat szerepelt.

A film eleinte az Island alcímet viselte, azonban az angol címet 2018. január 30-án, a The First Purge elnevezésre változtatták. Úgy tudni, hogy Magyarországon ennek ellenére A sziget alcímmel mutatkozhat majd be a végeredmény.

Megosztom:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone
CLOSE
CLOSE